- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 54330-05-15 נסר אלדין ואח' נ' רוזנפלד ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
54330-05-15
1.1.0001 |
|
בפני הרשמת: הבכירה גילה ספרא - ברנע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע/נתבע שכנגד: מוניר נסר אלדין |
נתבעות/תובעות שכנגד: 1. חנה רוזנפלד 2. אסתי בהט |
| פסק דין | |
|
לפניי תביעת התובע, ששכר מהנתבעות דירת מגורים בקריית אליעזר מיום 1/3/13 עד 31/3/15.
התביעה ע"ס 12,941 ₪ הינה בעיקר להשבת סכום צ'ק בטחון בסך 5,000 ₪, שמסר התובע עם חתימת הסכם השכירות הראשון, ונפדה ע"י הנתבעות ביום 13/3/13. התובע טוען כי עם החזרת החזקה בדירה ותשלום דמי השכירות והחובות לרשויות, היה על הנתבעות להשיב לו את הסכום.
הנתבעות מאשרות תשלום דמי השכירות והחשבונות, וטוענות כי הן זכאיות לקזז מסכום הצ'ק את ההוצאות, שהיו להן להשבת מצב הדירה לקדמותו, בסך 4,280 ₪ לאור האופן בו הוחזרה הדירה לחזקתן, וכי הן מוכנות להחזיר לו את הסך 720 ₪. התובעות דוחות את תביעת התובע להוצאות בגין השקעותיו בדירה והוצאות ניהול ההליך (תמלול, נסיעות, אישורי העדר חובות, אגרה, עגמת נפש וימי עבודה).
בתביעה שכנגד תובעות הנתבעות 10,680 ₪, המורכבים מהפסד שכירות לחודש אחד, יעוץ משפטי, הרמת קול ואיומים מצד התובע ורעייתו, ותיקונים בדירה בסך 4,780 ₪.
התובע, הנתבע שכנגד, חוזר על טענותיו בכתב התביעה, טוען כי התביעה שכנגד נועדה רק ליתן משקל נגד לתביעתו, כי הוא ואביו הם ששיפצו את הדירה, והביאוה למצב תקין, וכי נאלץ לשכור את הדירה לאור מגבלת הניידות שלו, ומחסור בדירות, ומלין על כי התיקונים נעשו רק כחודשיים או שלושה לאחר עזיבתו מאחר ושוכרים סרבו לשכר את הדירה במצבה.
לאחר ששמעתי את הצדדים וקיבלתי מהם ראיות רבות, הגעתי למסקנות הבאות.
התובע שכר את הדירה מרצונו, ולאחר התיקונים, שביצע אביו בתשלום, היתה הדירה לשביעות רצונו, וכך שכר אותה במשך שנתיים וחודש לשימוש בני משפחתו. במהלך תקופת השכירות היה קשר טוב בין הצדדים, כפי שעלה מתדפיס המסרונים (נ/2). גם הנתבעת ביקרה בדירה באופן קבוע, ולא העלתה טענות נגד התובע ורעייתו לעניין מצבה התחזוקתי של הדירה.
הנתבעות פדו את צ'ק הבטחון בסך 5,000 ₪ כבר בתחילת השכירות בשנת 2013, הדבר התבטא בחשבון הבנק של התובע, והוא השלים עם פדיונו, במשך שנתיים. אין בכך כדי לשלול את זכותו לתבוע את השבת הכספים עם עמידתו בהתחייבויות לפי החוזה, כאמור בסעיף 9 לחוזה השכירות (נספח א' לכתב ההגנה), אך אני דוחה את הטענה לפיה הנתבעות פדו את הצ'ק שלא כדין.
נותרה טענת הקיזוז של הנתבעות. כבר עתה אומר כי התביעה שכנגד סותרת את כתב ההגנה, והטענה לפיה הנתבעות מסכימות להחזיר לתובע את הסך 720 ₪ (5,000 ₪ פחות התיקונים בסך 4,280 ₪, סעיפים 4-5 לכתב ההגנה ונספחים ב' ו-ג') סותרת את הטענה לתביעה בסכום גבוה יותר. ממילא אם גבו כבר הנתבעות את סכום התיקונים מהתובע ע"י קיזוז מהצ'ק, אינן זכאיות לתבוע אותו הסכום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
