- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 54022-08-15 זלמנסון נ' הוט טלוויזיה בכבלים
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
54022-08-15
27.6.2016 |
|
בפני הרשמת הבכירה: גילה ספרא - ברנע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: עדנה זלמנסון |
נתבעת: הוט טלוויזיה בכבלים |
| פסק דין | |
התובעת עותרת לחייב את הנתבעת לשלם לה סך של 1,000 ₪ בגין כל אחד מעשרה מסרונים שהנתבעת שלחה לה, על פי סעיף 30א (י) לחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982 (להלן: "חוק התקשורת"). לאחר הגשת כתב התביעה ביום 30/8/15, כתב תביעה מתוקן ביום 21/9/15 וכתב ההגנה ביום 30/12/15, הגישה התובעת ביום 31/5/16 צילום שתי הודעות נוספות, שנשלחו אליה בתאריכים 10/9/15 ו-24/9/15, ושלא נכללו בכתב התביעה.
בעלה של התובע, מר משה זלמנסון, התקשר עם הנתבעת ביום 17/2/12 בהסכם, אך מוסכם כי היה לקוח גם לפני כן, לאור קיום חשבוניות משנת 2008. בהסכם ההתקשרות, שהוצג לי בדיון, ללא מסירת העתק, צויין רק מס' טלפון קווי, 04-8220335, וצויין בעמ' 2 כי פרטי ההתקשרות ישמשו למשלוח הודעות שיווקיות, אלא אם הלקוח יודיע על סירובו לכך (סעיף 9 לכתב ההגנה).
התובעת טוענת כי מס' הטלפון הנייד שלה לא נמסר לנתבעת במסגרת ההתקשרות, אלא לכל היותר בעת תיאום טכנאי, ועל כן אין מדובר בהסכמה. עוד טענה התובעת בכתב התביעה כי בימים 16/7/15 ו-6/8/15 שלחה למס' הטלפון, המופיע בהודעות כאפשרות הסרה, את המילה "לא", אך חרף זאת, הנתבעת לא הפסיקה ושלחה הודעות גם בימים 6/8/15, 11/8/15 27/8/15 ולאחר הגשת התביעה גם בימים 10/9/15 ו-24/9/15.
התברר מעל לכל ספק כי בשתי הפעמים שלחה התובעת את המילה "לא" למספר שונה מזה, שהופיע במסרונים, בספרה אחת (053-9023999 במקום 053-9026999). הדבר נכתב בכתב ההגנה, והתובעת הודתה בכך בדיון.
לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות מטעמם אני קובעת כדלהלן:
הנתבעת לא הוכיחה כי התובעת מסרה את מספר הטלפון הנייד שלה, אליו נשלחו ההודעות לנתבעת, כנדרש בסעיף 30א (ג) לחוק התקשורת: "הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות...". הנתבעת לא צירפה את הסכם ההתקשרות משנת 1999, הנזכר בכתב ההגנה או כל הסכם אחר. התובעת הראתה כי בהסכם שבידה משנת 2012 לא צויין מס' הטלפון שלה, ועל כן הנתבעת לא היתה רשאית לשלוח לה את המסרונים.
המסרונים כולם מהווים "דבר פרסומת", בהיותם "מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת" (סעיף 30א(א) לחוק התקשורת), והנתבעת הינה בגדר "מפרסם" "מי ששמו או מענו מופיעים בדבר הפרסומת כמען להתקשרות לשם רכישתו של נושא דבר הפרסומת, מי שתוכנו של דבר הפרסומת עשוי לפרסם את עסקיו או לקדם את מטרותיו". גם אם אין במסרונים מטרה לעודד הוצאת כספים, הרי שהם נועדו לקדם את מטרות הנתבעת ולשמר אותה או את בעלה כלקוחות (ת.ק. (בית שאן) 53378-07/14 אלירן כהן נ' הוט, 2.5.2015, מופיע בנבו).
בכל אחד מהמסרונים ניתנה אפשרות הסרה פשוטה, במשלוח המילה "לא" למס' טלפון סלולארי, כנדרש: "מפרסם המשגר דבר פרסומת באמצעות הודעת מסר קצר יציין בדבר הפרסומת רק את שמו ואת דרכי יצירת הקשר עמו לצורך מתן הודעת סירוב" (סעיף 30א(ה)(2) לחוק התקשורת).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
