- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 53831-10-13 זאודי נ' שירותי סיעוד וכח אדם ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריית גת |
53831-10-13
11.8.2014 |
|
בפני השופט: אור אדם-סגן הנשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: בנק לאומי לישראל בע"מ סניף 985 |
משיבה: אדמה זאודי |
| החלטה | |
-
בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן ביום 5.2.14 על ידי כבוד השופטת נעם חת מקוב, בהעדר נציג המבקשת. המשיבה מתנגדת לבקשה.
-
על פי נימוקי הבקשה, נציג המבקשת לא הופיע לדיון בשל טעות ובתום לב. אין מחלוקת כי המבקשת זומנה לדיון כדין והזימון לדיון הגיעה לידיה. באשר לסיכויי ההגנה, טוענת המבקשת כי באמתחתה טענות הגנה טובות כמפורט בכתב ההגנה.
-
המשיבה בתגובתה התנגדה לבקשה. לטענתה, נציגי המבקשת לא הגיעו לדיון למרות שקיבלו ההזמנה לדיון זמן רב לפני הדיון. לגופו של עניין טוענת המשיבה כי אין לקבל טענות ההגנה של המבקשת. בין היתר טוענת המשיבה כי המבקשת לא התייחסה לנהלי בנק ישראל באשר לפעולות משיכת כספים בשיק.
-
בהחלטה האם לבטל פסק דין שניתן במעמד צד אחד שומה על בית המשפט לבחון אם יש לבטלו מחובת הצדק, ולחילופין אם נכון לבטלו מכוח שיקול דעת בית המשפט. במקרה דנן לא הובאה בפני עילת ביטול מחובת הצדק, שהרי נמסרה למבקשת הודעה כדין על הדיון.
-
לצורך ביטול על בסיס שיקול דעת בית המשפט יש לבחון את הסיבה לאי ההתייצבות וכן את סיכויי הצלחת המבקש.
-
באשר לסיבת ההיעדרות, לא התרשמתי כי מדובר בזלזול מופגן אולם ללא ספק מדובר ברשלנות של ממש. לגבי סיכויי ההגנה, טוענת המבקשת כי סיכוייה טובים ולא הוסיפה מעבר לכך. עיון בכתב ההגנה מעלה כי יש בידה טענות הגנה טובות, היה ואלה יוכחו. יוער כי הגישה המקובלת כלפי בקשת ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד הינה נקיטת רוחב לב, על מנת לאפשר למבקש את יומו בבית המשפט.
-
לאחר שעיינתי בבקשה ובהנמקותיה, ובשים לב לאמור לעיל, הריני מורה על ביטול פסק הדין, אך זאת רק בכפוף לתשלום הוצאות המשיבה, היא התובעת, אשר הטריחה עצמה והתייצבה לדיון, בסך של 600 ₪ ללא קשר לתוצאות ההליך העיקרי. המבקשת תפקיד את הסכום הנ"ל בקופת בית המשפט עד ליום 15.9.14.
-
אם עד מועד זה לא יופקד הסכום האמור בקופת בית משפט, תבוטל החלטה זו ופסק הדין המקורי יעמוד על כנו.
-
אם תבוצע ההפקדה, יבוטל פסק הדין והתיק נקבע להוכחות ליום שני, כג' בכסלו התשע"ה, 15.12.14 בשעה 10:00.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
