חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 53576-06-13 אוזנה נ' אדריכלות עתיקה ומודרנית - הנדסת בניין ועיצוב פנים ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
53576-06-13
14.9.2014
בפני כבוד הרשמת:
ליאת דהן חיון

- נגד -
תובע:
חנניה אוזנה
נתבעים:
1. אדריכלות עתיקה ומודרנית - הנדסת בניין ועיצוב פנים
2. איאד מדאח

פסק דין
 
 

 

בישיבה אשר התקיימה בפני ביום 14.9.14 , הודיעו בעלי הדין על הסכמתם למתן פסק הדין בהתאם לסעיף 79 א לחוק בתי המשפט[נוסח משולב] התשמ"ד- 1984, לאחר הבאת ראיות ושמיעת סיכומים בעל-פה.

 

שמעתי את עדויות הצדדים , עיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם ובמוצגים שהגישו הצדדים ושקלתי את כלל השיקולים שבית המשפט רשאי לשקול בפוסקו לפי סעיף 79 א לחוק בתי המשפט, על יסוד כל אלה, ובהתאם להסכמת הצדדים כאמור לעיל, מצאתי כי יש ממש בטענת הנתבע 2 לפיה בהתאם למוסכם בין הצדדים היה על התובע לשלם לו סך של 2,800 ₪ וזאת כמקדמה ועל מנת שיוכל ללמוד את בקשות התובע ולהכין סקיצה ראשונית לדגמי הבתים.

משעשו הנתבעים כן , ואין מחלוקת כי העבירו לידי התובע סקיצה ראשונית לאישור בטרם החלו בביצוע התוכניות , הנני סבורה כי אין זה מן הצדק וההגיון שעת בחר התובע לסיים את התקשרותו עם הנתבעים , מסיבותיו הוא , יישאו הנתבעים במלוא הוצאותיהם ולא יזכו לכל תשלום בגין שעות העבודה אשר הושקעו בביצוע האמור לעיל.

 

עוד מצאתי כי הצדדים גמרו בדעתם ביחס לתנאי התשלום וזאת בהתאם להסכם ההתקשרות , ומכאן , חרף העובדה כי הסכם זה לא נחתם ע"י הצדדים , הרי שהסכמותיו מחייבות ביחס לתנאי התשלום , ולפיהן היה על התובע לשלם לנתבעים מקדמה בשיעור 10% מסכום העסקה , היינו סך של 2,800 ₪ וכפי ששולם בפועל .

 

מכל האמור לעיל מצאתי כי דין התביעה להידחות במלואה.

 

התובע ישלם לנתבעים הוצאות משפט בסך 400 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

 

המזכירות תשלח את פס"ד לצדדים בדואר רשום ותשיב לידיהם את כלל המוצגים שהוגשו במעמד הדיון

 

 

 

 

ניתן היום, י"ט אלול תשע"ד, 14 ספטמבר 2014, בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>