ת"ק 52208-03-14 שריר נ' לביא ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
52208-03-14
26.8.2014
בפני השופט:
אביב שרון

- נגד -
התובע:
יצחק שריר
הנתבע:
1. אמיר לביא
2. חיים יולזרי

פסק דין
 

 

בפני תביעה לקבלת פיצוי כספי בגין תאונת דרכים.

 

על פי כתב התביעה, ביום 29.1.14 בשעה 08:15, נהג התובע ברכב מסוג קיה פורטה, שמספרו 35-155-52 (להלן: "הקיה"), ברחוב דנמרק בפתח-תקוה, אל עבר רחוב ז'בוטינסקי. רחוב דנמרק הוא רחוב דו-סטרי, נתיב נסיעה אחד לכל כיוון.

אותה עת, יצא נתבע 2, אשר נהג ברכב מסוג סאאב שמספרו 59-604-08 (להלן: "הסאאב"), מתחנת הדלק "דור אלון", מימין לכיוון נסיעת התובע, ופנה שמאלה, מהנתיב הימני מתוך שני נתיבים (המיועד לפניה ימינה בלבד), ומבלי לציית לתמרור "עצור" אשר היה מוצב בכיוון נסיעתו.

בעקבות יציאתו של הנתבע אל רחוב דנמרק, הוא חסם את דרכו של התובע ואז אירעה התנגשות בין שני כלי הרכב (פינה קדמית-ימנית של הסאאב פגעה בצידו הימני-אחורי של הקיה).

על פי חוות דעת שמאי אשר צירף התובע, טוען התובע כי נגרמו לו הנזקים הבאים, בגינם מבקש הוא לחייב את הנתבעים בפיצויו:

 

א.עלות תיקון נזק ועיוותים בכנף אחורי-ימני ובדלת אחורית-ימנית – 3,602 ₪.

ב.ירידת ערך של 2.50% משווי הרכב – 2,547 ₪.

ג.שכר טירחת שמאי – 620 ₪.

ד.שכר טירחת עורך דין, הוצאות משפט, עוגמת נפש, עליית מחיר הפרמיה – 9,380 ₪ (סכום משוער).

סה"כ 16,150 ₪.

 

נתבע 1 הוא הבעלים הרשום של הסאאב אשר על פי "הסכם למכירת רכב/העברת חזקה על רכב" מיום 8.1.14, העביר החזקה בסאאב לנתבע 2 ומכר לו את הרכב תמורת 4,050 ₪. העברת הבעלות אמורה להתבצע עם גמר התשלום על ידי נתבע 2.

בכתב ההגנה טען נתבע 1 כי יש לדחות את התביעה ככל שזו נוגעת אליו, שכן מי שנהג בסאאב הוא נתבע 2; הסאאב הועבר לחזקתו של נתבע 2 עוד ביום 8.1.14 על פי הסכם המכר; טרם התבצעה העברת בעלות במשרד הרישוי, שכן נתבע 2 לא שילם את מלוא התמורה עבור הסאאב.

 

בכתב ההגנה מטעם נתבע 2 נטען כי נתבע 2 אכן יצא מתחנת הדלק, כשהוא נוסע בנתיב הימני וכשבכוונתו לפנות ימינה לעבר רחוב ז'בוטינסקי. הנתבע עצר רכבו בהתאם לתמרור "עצור" המוצב במקום. מאחר ובנתיב השמאלי עמד לפני קו העצירה כלי רכב אשר הסתיר את התנועה המגיעה משמאל (כיוון נסיעת התובע), נאלץ נתבע 2 להתקדם עד כ-50 ס"מ לאחר קו העצירה, על מנת לראות את התנועה שמשמאל. לפתע, הגיח רכבו של התובע, סטה ימינה ופגע עם חלק ימין של הקיה בפגוש הימני של הסאאב.

נתבע 2 מכחיש את פרטי הנזק הנטען בקיה וטוען כי לאחר שהקיה נבדקה על ידי מכונאי-פחח מומחה מטעמו נמצא כי הנזק היחידי שנגרם הוא מריחת צבע שחור על הדלת האחורית-ימנית, אשר נוקתה באותו מעמד עם מטלית ווקס על ידי הפחח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>