- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סופר ואח' נ' בן נון ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
51916-01-17
22.11.2017 |
|
בפני הרשם בכיר: נדים מורני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. דוד סופר 2. שני סופר |
הנתבעים: 1. לימור בן נון 2. אבישי אנקונינה |
| פסק דין | |
1. התובעים הגישו תביעה קטנה כנגד הנתבעים ע"ס 4,522 ₪ בגין נזקים שנגרמו להם ולרכבם כתוצאה מתאונת דרכים שארעה ביום 04.10.2015 בין רכב התובעים לבין רכב הנתבעים.
2. התובע העיד כי באותו היום נהג ברכב התובעים ונסע בשדרות אח"י אילת מכיוון מערב לכיוון מזרח לצומת הצריף בקריות.
3. לטענת התובע הוא נסע בנתיב הימני באותו הכביש וכי רכב הנתבעים נסע בנתיב השמאלי לאותו כיוון ותוך כדי נסיעה הנתבע מס' 2 אשר נהג ברכב הנתבעים החליט לסטות מהנתיב השמאלי לתוך הנתיב הימני על מנת לפנות ימינה לכביש חד סטרי שמתחבר לאותו הכביש ותוך כדי הפניה הרכבים התנגשו כאשר רכב התובעים נפגע בפינה הקדמית שמאלית שלו ואילו רכב הנתבעים נפגע בפינה הימנית האחורית.
4. לעומת זאת, הנתבע 2 העיד כי באותו יום הוא נהג ברכב הנתבעים ונסע מקרית חיים מערבית לכוון קריית חיים מזרחית וכי ברחוב אח"י אילת מצד ימין יש מקבץ חנויות וכי רכב התובעים נעצר מול החנויות הנ"ל תוך כדי חסימת המסלול הימני, דבר אשר אילץ את הנתבע 2 לעקוף את רכב התובעים דרך הנתיב השמאלי ולחזור בחזרה לנתיב הימני על מנת להמשיך את הנסיעה לכביש המתחבר לאותו הכביש מצד ימין כאשר רכב התובעים החליט להתחיל את נסיעתו בנתיב הימני ועקב כך ארעה התאונה.
5. הנתבעת מס' 1 שהיא הבעלים הרשום של הרכב הנתבעים הגישה בקשה לדחיית התביעה כנגדה על הסף מחמת העדר יריבות משפטית לטענתה.
6. בקשה זו דינה להידחות מאחר וקיימת יריבות בין התובעים לבין הנתבעת מס' 1 להיותה הבעלים הרשום של רכב הנתבעים.
7. חשוב לציין, כי לפי גרסת התובע מס' 2 רכב הנתבעים לא נסע במקביל לרכבו בנתיב השמאלי אלא טיפה הקדים אותו.
דיון והכרעה
8. לאחר שמיעת עדויות הנהגים ובהתחשב במיקום הנזקים ברכבים אני מעדיף את גרסת התובע מס'2 על גרסת הנתבע מס' 2 אשר נראית בעיניי סבירה ואמינה יותר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
