- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הראל נ' מליק
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
50388-05-18
27.8.2018 |
|
בפני הרשמת הבכירה: ויג'דאן חליחל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: גילה הראל |
נתבע: אברהם צבי מליק |
| פסק דין | |
1.בפני תביעה לפיצוי בסך 2,000 ₪ בגין שליחת פקס פרסומי, תוך הפרה של הוראות סעיף 30א לחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982 (להלן: חוק הספאם).
טענות הצדדים ומהלך הדיון
2. תביעה זו הוגשה בגין 2 פקסים מיום 11.1.2018 ו- 29.1.2018, מבלי שניתנה לה הזדמנות להודיע כי היא מסרבת לקבל פרסומות אלה. התובעת פנתה לנתבע במכתב בגין משלוח ההודעה הראשונה ביום 23.1.18 , ולמרות זאת נשלחה אליה שוב הודעת הפקס השנייה.
3.במענה למכתבים הנ"ל, הנתבע השיב לתובעת כי הפקס נשלח אליה "לפי רישומים שלנו כבר במשך כ 6 שנים". בנוסף ציין כי במשלוח הראשון הם שולחים נספח שבו הם מבקשים ממי שאינו מוכן לקבל פקס לשלוח להם הודעה והם מייד מסירים אותו. הנתבע הוסיף במכתב, כי אחרי 6 פעמים שיש להם הוכחות כי נשלח אליה פקס והיא לא סירבה לא עומדת לה הגנה לפי חוק הספאם.
4.לכתב התביעה צירפה התובעת העתק של הפרסומת, בה מוצעים שירותי משרד הנתבע המתמחה בראיית חשבון וייעוץ מס. בתחתית העמוד הופיעו פרטי ההתקשרות עם הנתבע.
5.הנתבע הגיש כתב הגנה, בו טען כי אין ביכולתו להופיע לדיון הקבוע וביקש שבית המשפט יקיים את הדיון במועד, ללא התייצבותו, על סמך המסמכים שיש בתיק.
6.לגופו של עניין, הנתבע הודה במשלוח ההודעה מיום 11.1.2018 שצורפה לכתב התביעה וטען כי שלח לתובעת "קורות חיים". בנוסף, טען כי לא שלח את ההודעה מיום 29.1.2018 ביוזמתו אלא ההודעה נשלח עקב שחזור המחשב.
דיון והכרעה
7.בפתח הדיון, בית המשפט הודיע לתובעת כי הנתבע לא הגיע לדיון ושהוא ביקש בכתב ההגנה לקיים את הדיון בהעדר. התובעת הסכימה לקיים את הדיון על סמך המסמכים שהגיש לתיק אך עתרה לחייב אותו התובע במלוא סכום התביעה.
8.על-פי הוראת תקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976, משמדובר בתובענה בהליך של תביעות קטנות, יהיה פסק הדין מנומק באופן תמציתי.
9.לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, המסמכים שצורפו לכתבי הטענות ולאחר ששמעתי את עדות התובעת, מצאתי לקבל את התביעה במלואה - ואנמק :
א.הנתבע לא הוכיח כי הוא ביקש את הסכמת התובעת למשלוח ההודעות, למרות
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
