ת"ק 49839-02-16 אוחנה נ' יוניברסל מוטורס ישראל בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות טבריה |
49839-02-16
7.6.2016 |
|
בפני הרשם בכיר: מוהנד חליאלה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: שלמה אוחנה |
נתבעים: יוניברסל מוטורס ישראל בע"מ |
| פסק דין | |
|
תביעה קטנה ע"ס 20,000 ₪.
בכתב התביעה נטען כי התובע רכש מצד ג' רכב מסוג בוויק לה קרוס ש.י 2012 . בטרם רכישת הרכב וידא כי טיפולי הרכב בוצעו במועדם ומצא כי חלק מהם בוצע אף בטרם הגיע מועד הטיפול.
בתאריך 23.10.2015 ארעה תקלה ברכב. בדיקה במוסך השירות של הנתבעת העלה כי יש לפתוח את המנוע. בהתחלה מנהל המוסך אמר לו כי הנתבעת מכירה באחריות אך לאחר מכן הודיע לו כי היא אינה לוקחת אחריות על הרכב בשל חריגה של 5,000 ק"מ.
הרכב נבדק בשנית, בוצע בו טיפול במיסבים אך הדבר לא פתר את הבעיה וכעבור שבוע העלתה בדיקה נוספת כי יש צורך ברור בהחלפת המנוע. ברם, הנתבעת לא לקחה אחריות על החלפת המנוע ומשום כך נאלץ התובע להחליפו על חשבונו .
לטענת התובע, המנוע היה פגום מלכתחילה ועל הנתבעת הנטל לשכנע אחרת.
התובע מבקש לחייב את הנתבעת לשלם לו את הסך של 14,040 ₪ בגין רכישת מנוע , 2,500 ₪ בגין עבודת החלפתו, וסך של 3,460 ₪ בגין עוגמת נפש.
הנתבעת טענה להגנתה כי מדובר ברכב יד שלישית . התקלה התעוררה במנוע שמונה חודשים לאחר שפגה תקופת האחריות . בקרות התקלה, הרכב גמא מעל 95,000 ק"מ ובכל התקופה הזו לא ארעה כל תקלה במנוע דבר שמלמד כי התקלה לא הייתה קיימת עם ייצור הרכב אלא התעוררה זמן רב לאחר פקיעת אחריתו היצרן.
התובע לא רכש את הרכב מהנתבעת אלא מצד ג ' . לנתבעת אין כל ידיעה לגבי בדיקות שערך התובע עובר לרכישה.
האחריות, כך הנתבעת, היא לתקופה של 3 שנים או 100,000 ק"מ לפי הקודם ביניהם ולא לפי המאוחר ביניהם. תקופת אחריות בנוסח זה אינה ייחודית לנתבעת אלא היא נוהגת אצל כלל יבואני הרכב בישראל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|