חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 49729-05-16 רוזנברג נ' אקלר

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות הרצליה
49729-05-16
10.7.2016
בפני השופט:
יוסי ברכיה

- נגד -
התובע::
יעקב רוזנברג
הנתבע::
גדעון אקלר
החלטה

1.בפני בקשה להיתר המצאה של כתב התביעה אל מחוץ לתחום השיפוט.

2.לטענת התובע חוקר פרטי במיקצועו, בכתב תביעתו, הוא התקשר ביום 27.4.16 בהסכם עם הנתבע תושב ארצות הברית, לאחר שזה הופנה אליו ע"י עורך דין ישראלי, הסכם שעניינו ביצוע שירותי חקירה ומעקב אחר אשתו של הנתבע, אשר לפי דברי הנתבע, ברחה לישראל בהיותה בחודש הרביעי להריונה והיא מתגוררת בבית הוריה בקריות. הנתבע מנהל על פי כתב התביעה תביעת גירושין כנגד אשתו בישראל, ואף נעזר בשירותיו של עורך דין ישראלי.

3.התובע שלח לנתבע בדרך המייל הסכם שירות, הכולל את פרטי ההתקשרות, שיטת ביצוע, עלויות ותשלום בגין השירות.

4.לטענת התובע, הנתבע אישר את ההסכם ואף הפקיד לחשבונו את המקדמה שננקבה בהסכם.

5.התובע ביצע לטענתו את פעולות החקירה להן התחייב בהסכם, ומשפנה לנתבע לקבל את יתרת שכר טרחתו בהתאם להסכם, התכחש הלה לחובתו לשלם.

6.התובע דורש בתביעתו את יתרת שכר טרחתו בהתאם להסכם.

7.זוהי תמצית כתב התביעה והעילה המצויינת בו.

8.במקביל להגשת כתב התביעה, הגיש התובע בקשה למתן היתר המצאה של כתב התביעה לנתבע שמקום מושבו בארה"ב.

9.מאחר שהתובע אינו מיוצג ואינו בקיא במינוחים המשפטיים, ברור כי בקשתו נסמכת על תקנה 500 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד- 1984 (להלן- התקנות).

10.תקנה 500 מונה מספר חלופות שבהתקיים אחת מהן, רשאי בית המשפט לתת היתר להמצאה מחוץ לתחום.

11.יצויין כי גם אם בית המשפט קובע כי אחת העילות מתקיימת, עדיין הוא רק רשאי בהתאם לתקנות ליתן היתר להמצאה מחוץ לתחום ואינו חייב.

12.משמעות המצאה מחוץ לתחום השיפוט של המדינה הינה, פריסת מרות המשפט הישראלי על נתבע היושב מחוץ לתחום השיפוט של מדינת ישראל. בהטלת מרות מעין זו על נתבע חוץ, יש פוטנציאל של התנגשות סמכויות בין ערכאות בישראל לערכאות במדינה בה מתגורר הנתבע. לפיכך בהפעלת סמכות זו יש לנקוט משנה זהירות (יעויין בע"א 837/87 סרג'יו הוידה נ' דן הינדי ואח', פ"ד מ"ד (4), 545 עמודים 548-549 כן יעויין אצל א. גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה תשיעית- 2007, עמוד 687).

13.בעניין סרג'יו הנ"ל נכתב כך:

"ככל שהזיקה של הנתבע, אל נשוא התביעה הדוקה יותר, וככל  שנשוא התביעה הוא בעל אופי לוקאלי ישראלי רב יותר, כן תגדל הנטיה להשתמש בשיקול הדעת של בית המשפט לטובת התובע. מאידך ככל שהזיקה האמורה רופפת יותר, יבחן בית המשפט את הבקשה בזהירות רבה יותר כאשר כל ליקוי בבקשה,  או בסדרי הדין יפעלו נגד התובע..." (עמוד 551 לפסה"ד).

14.לאחר שבחנתי את הבקשה, התצהיר שצורף אליה, ולאחר שעיינתי בכתב התביעה ונספחיו מצאתי כי דין הבקשה להתקבל.

15.תקנה 500 (5) לתקנות קובעת כך:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>