ת"ק 49062-12-15 אשריאן ואח' נ' בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריית שמונה
49062-12-15
19.10.2016
בפני השופטת:
ברכה לכמן

- נגד -
תובעים:
1. משה אשריאן
2. רונית אשריאן
3. א.מ. גלובל רהיטים בע"מ ח.פ. 514139203

נתבעת:
מ. דוכי יבוא ושיווק (1975) בע"מ ח.פ. 514358969
פסק דין
 

 

 

1.זוהי תביעה כספית לסכום המקסימלי בתביעות קטנות, בטענה, שעל גבי אריחי קרמיקה שמכרה הנתבעים לתובעים, מצויים כתמים.

 

2.על פי גרסת התובעים בכתב התביעה, הם רכשו אריחי קרמיקה כ- 80 מ"ר, בעלות כוללת של 6,000 ₪ מהנתבעת, זאת לאחר שראו את האריח שמצא חן בעיניהם. לאחר קבלת האריחים לביתם, ריצף רצף מקצועי את בית התובעים. בסיום עבודת הריצוף, לאחר עבודת ניקיון של האריחים, התברר לתובעים כי האריחים פגומים באופן שיש עליהם כתמים.

 

3.מנגד, טענה הנתבעת בכתב ההגנה, כי סיפקה לתובעים אריחי קרמיקה העומדים בדרישות התקן הישראלי, ללא כל פגם. הצבע הכהה המופיע על גבי האריחים, הינו חלק מהמרקם של האריח שהוזמן והוא מטיבו וטבעו של האריח.

 

4.נוכח המחלוקת בין בעלי הדין, מונה על ידי בית המשפט, בהסכמת הצדדים, מומחה מטעם בית המשפט, מר לייזר צפירה, שיחווה דעתו בשאלות השנויות במחלוקת.

5.על פי חוות דעת המומחה שהוגש לתיק, קבע המומחה שאין פגמים או ליקויים כלשהם באריחי הקרמיקה המרוצפים בבית התובעים והאריחים עומדים בתקן הישראלי. עוד אוסיף המומחה, שאין ספק כי באריחים שסופקו לתובעים, ישנם גוונים, מעין עננות, "סימני כתמים" ונקודות כהות זעירות, שהם חלק מהדגם שסופק לתובעים והם למעשה מהוות את מרקם פני האריח מדגם זה.

 

6.משכך, חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט תומכת בעמדת הנתבעת בדבר איכות האריחים ומרקם הצבע של האריחים. על כן, ניתן לקבוע שהנתבעת סיפקה לתובעים את המוצר שרכשו התובעים וכי לא קיימת אי התאמה בין המוצר שנרכש על ידי התובעים למוצר שסופק להם על ידי הנתבעת. די בכך כדי לדחות את התביעה.

 

7.עם זאת אוסיף, בהתאם להוראות סעיפים 13 ו-14 לחוק המכר, התשכ"ח – 1968, מוטלת חובה על הקונה לבדוק את הממכר ולהודיע למוכר על אי התאמה מיד לאחר הבדיקה:

 

סעיף 13:

"(א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו.

(ב) הוסכם על הובלת הממכר, על הקונה לבדוק אותו מיד לאחר שהגיע למקום הייעוד...

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>