חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 4880-08-15 טל נ' גריצנקו

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
4880-08-15
7.12.2015
בפני השופט:
משה אלטר (שופט עמית)

- נגד -
התובע:
יונתן טל
הנתבע:
יבגני גריצנקו
פסק דין
 

 

1.רכבו של התובע, סקודה מס' רישוי 89-508-70 (להלן: "הסקודה"), נפגע וניזוק בתאונת דרכים שארעה ביום 19/12/15, בכיכר שבצומת הרחובות הרצל-המייסדים בנהרייה (להלן: "התאונה").

 

בעת אירוע התאונה נהגה בסקודה הגברת גילי טל, אשתו של התובע, (להלן: "גילי").

 

בתאונה היה מעורב רכב מטאטא רחובות, (להלן: "הרכב המעורב"), שהיה נהוג על ידי

הנתבע.

2.לטענת התובע, התאונה ארעה באשמת הנתבע. לכן הגיש את תביעתו שבפניי, בה הוא עותר לחייב את הנתבע לפצותו בגין הנזקים שנגרמו לו, לטענתו, כתוצאה מהתאונה.

 

לטענת הנתבע, התאונה אירעה באשמתה של גילי. לכן הוא מבקש לדחות את התביעה ולחייב את התובע בהוצאות.

 

3. לאחר שבחנתי את העדויות ואת שאר הראיות שהובאו בפניי, הגעתי למסקנה כי די בעדותה של גילי על מנת לקבוע כי התאונה אירעה באשמתה הבלעדית.

כפי שעולה מעדותה, עת היא נכנסה לכיכר היה כבר הרכב המעורב בכיכר, כשהוא נוסע במהירות איטית. למרות שרוחב הכביש בכיכר הוא "של רכב וקצת", היא עקפה אותו במהירות של כ-50 קמ"ש. אם לא די בכך שגילי עקפה את הרכב המעורב, שנסע לפניה בכיכר, כאשר רוחב הכביש צר יחסית, היא אפילו לא מצאה לנכון לצפור, על מנת להזהיר את הנתבע על כך שהיא עומדת לעקוף אותו. נראה שגילי לא העריכה נכון את רוחב המטאטא שנמצא בקידמת הרכב המעורב ועקפה אותו מבלי לשמור על מספיק רוח ממנו, ותוך כדי ביצוע העקיפה פגעה עם החלק הימני אחורי של הסקודה בצד שמאל של זורע המטאטא.

 

אני קובע, איפא, כי התאונה ארעה באשמתה הבלעדית של גילי.

 

4.לאור קביעתי, בסעיף 3 דלעיל, כי התאונה אירעה באשמתה הבלעדית של גילי, דין התביעה להידחות.

 

אף כי אין צורך בכך, לאור העובדה שאני עומד לדחות את התביעה, הנני לציין כי לא היה מקום לתבוע פיצוי בגין ירידת ערך, זאת משום שמעדות התובע עולה כי "לא היתה לרכב ירידת ערך", וכי מבר את הרכב במחיר מחירון (עמ' 1 לפרוטוקול, שורה 23).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>