ת"ק 48539-02-14
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נצרת |
48539-02-14
19.5.2015 |
|
בפני הרשם: ריאד קודסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: איאד עואד |
נתבעים: לשכת המסחר והתעשיה נצרת וסביבתה ע"ר 580542173 |
| פסק דין | |
|
1.לפניי תביעה כספית ע"ס 1650 $ השווה בשקלים לסך של 6000 ₪.
לטענת התובע ,הוא פנה לנתבעת שארגנה טיול למדינת קטר ושילם לה ביום 4.10.13 סך של 1,650 $עבור טיול לקטר שתוכנן ליום 15.11.13.
הנתבעת הפתיעה את התובע עת שינתה את תאריך הטיול בלי לתאם אתו ולהודיע לו על כך. כתוצאה משינוי מועד הטיול אמורה הייתה להשתנות הקבוצה, דהיינו התובע היה אמור, לאחר השינוי, לטוס עם קבוצה אחרת ולא עם זו שבחר ,שעליה נמנים חבריו.
לטענת התובע, הוא הודיע לנתבעת שבוע ימים לפני הטיול באמצעות גב' ווהיבה, נציגה מטעם הנתבעת ,כי הוא מתנגד לשבצו עם הקבוצה האחרת ודרש כספו חזרה.
עוד טען התובע כי הגב ווהיבה התקשרה אליו והודיעה לו שצ'יק ההחזרה מוכן וחסרה חתימה של עו"ד חסן אבו אחמד. בנוסף, מר האני אלפאר מנכ"ל הנתבעת מחייב אף הוא להשיב את כספו בחזרה.
2.הנתבעת הגישה כתב- הגנה בו טענה כי אין יריבות בינה לבין התובע שכן היא שימשה רק כצינור בין אנשי עסקים מהארץ לבין ממשלת קטר. הנתבעת קבילה מהתובע סך של 6,000 ₪ אך היא שילמה עבור ויזה, אשרת כניסה לקטר וכרטיס טיסה.
3.התקיים דיון בפני ביום 15.4.15 בו העיד התובע ועו"ד חסן אבו אחמד היועמ"ש של הנתבעת.
התובע חבר וטען כי הוא הודיע על רצונו לבטל את השתתפותו בעקבות שינוי תנאי הטיול, דהיינו מועד הטיול והשיבוץ עם קבוצה אחרת. לטענתו, בעקבות פנייתו הובטח לו החזר וכל זה נעשה לפני מועד הטיול וכי הוא סמך על ההבטחות, ואף הכין הסכם שהנתבעת הייתה אמורה לחתום עליו.
לטענתו, הוא לא יזם את הביטול אך הוא נאלץ לעשות כן נוכח שינוי מעוד הטיול והקבוצה.
לתובע נאמר כי אף הוכנו שיקים עבורו, וחסרה חתימת עו"ד חסן אבו אחמד שאמור לחתום לאחר שיחזור ארצה.
התובע נשאל אם יש לו אישור בכתב המעיד על פנייתו לנתבעת והוא השיב כי פנה בטלפון ודיבר עם הגב' ווהיבה.
מטעם הנתבעת ,העיד עו"ד חסן אבו אחמד. לטענתו, הנתבעת אינה אחראית על שום משלחת מבחינה טכנית או מבחינה לוגיסטית ולכל היותר היא מהווה צינור בין אנשי עסקים מישראל לבין גופים במדינות ערב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|