חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 47741-01-14 קלפר נ' יחזקאלי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
47741-01-14
13.4.2015
בפני השופט:
אמיר סלאמה

- נגד -
תובע:
דורון קלפר
נתבעים:
1. ניצה יחזקאלי
2. כלל חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 

 

 

 

1.לפניי תביעה בו עותר התובע לחייב את הנתבעים לפצותו בגין נזקים שנגרמו לרכב שבבעלותו (רכב הסעות מסוג מרצדס), בתאונת דרכים שארעה ביום 4.8.13.

 

2.לטענת התובע, הוא נסע בכביש 4 מכיוון צפון לדרום, סמוך לאזור התעשיה בחדרה. לדבריו, בעודו נוסע ישר, במהירות של כ- 50 קמ"ש, בנתיב האמצעי מתוך שלושה, רכב הנתבעת מס' 1 (להלו – הנתבעת), שהיה בנתיב שפונה שמאלה, יצא באופן פתאומי לעבר הנתיב בו נסע רכב התובע, באופן שלא איפשר לתובע לעצור, וגרם לרכבו להתנגש בכנף הימנית אחורית של רכב הנתבעת. התובע ביקש לפצותו בגין הנזקים שנגרמו לרכבו, בסך 7,665 ₪ (בהתאם לחוות דעת שמאי שצורפה לכתב התביעה), וכן בגין שכר טרחת שמאי והפסד עקב השבתת הרכב ליומיים. התביעה הוגשה במקור נגד הנתבעת, ובהמשך צורפה הנתבעת 2, שביטחה את רכב הנתבעת.

 

3.הנתבעת טענה שהיא נסעה באיטיות, וביקשה לצאת מהנתיב בו נסעה לעבר הנתיב שמימינה, בו נסע רכב התובע. לדבריה, היא הסתכלה במראה, הבחינה ברכב התובע מאחוריה, במרחק של כ- 30 מטר, אותתה ויצאה ימינה, ולאחר שהתיישרה רכב התובע התנגש ברכבה מאחור.

 

4.ביום 12.4.15 התקיימה ישיבה בה שמעתי את עדותם של התובע והנתבעת. בישיבה נכח נציג מטעם הנתבעת 2, אשר חקר בחקירה נגדית את התובע. הצדדים הגישו תמונות של הרכבים הניזוקים. כן הוצגו הודעות שמסרו הנהגים לחברות הביטוח שביטחו את רכביהם.

 

5.לאחר ששמעתי את התובע והנתבעת, ועיינתי בתמונות של הרכבים המעורבים, שוכנעתי כי התאונה ארעה באופן הבא:

 

א.התאונה ארעה בכביש מס' 4, סמוך לאזור תעשיה חדרה. שני הרכבים נסעו מכיוון צפון לדרום. רכב הנתבעת הקדים את רכב התובע. התאונה ארעה סמוך לפני רמזור בו קיימת פניה שמאלה מכביש 4 לשדרות החירות בחדרה. באותו חלק של הכביש קיימים 3 נתיבי נסיעה, שניים נוסעים ישר, והשלישי (הקיצוני משמאל) פונה שמאלה לשדרות החירות.

 

ב.התאונה ארעה עת ביקשה הנתבעת לעבור מנתיב נסיעתה לנתיב שמימינה, בו נסע רכב התובע. לפני שביצעה את המעבר לנתיב בו נסע רכב התובע, הבחינה הנתבעת ברכב התובע מגיח מאחורי רכבה (עדות הנתבעת בעמוד 3 לפרוטוקול, שורות 29-30). הנתבעת אותתה ימינה, והתובע הבחין בה עושה כן לפני התאונה (עדות התובע בעמוד 2 לפרוטוקול, שורה 5).

 

ג.הצדדים נחלקו בשאלה מאיזה נתיב נסיעה יצא רכב הנתבעת. התובע טען כי רכב הנתבעת יצא מהנתיב ממנו פונים שמאלה, אל עבר הנתיב האמצעי בו הוא נסע. הנתבעת טענה שהתאונה ארעה בקטע כביש בו היו שני נתיבי נסיעה בלבד, בטרם התפצל הנתיב השמאלי לשניים, כשרכבה יצא מהנתיב השמאלי לימני. בעניין זה מצאתי להעדיף את גרסת התובע. למעשה, הדבר עולה מעדות הנתבעת עצמה, שאישרה כי עובר לפגיעה רכבו של התובע היה בנתיב האמצעי (עמוד 3 לפרוטוקול, שורות 27-28), ללמדך שרכבה של הנתבעת, שהיה לפני רכבו של התובע, היה בנתיב שפונה שמאלה בעת שיצא לעבר הנתיב שמימינו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>