ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות הרצליה
|
46728-09-14
29/12/2014
|
בפני הרשם הבכיר :
צחי אלמוג
|
- נגד - |
התובעת:
נעמי גרוסמן
|
הנתבעות:
1. א. י. אמריקה ישראל להשקעות בע"מ 2. קרדן נדל"ן יזום ופיתוח בע"מ 3. אס טי .אר נדל"ן בע"מ
|
פסק דין |
זוהי תביעה לפיצוי כספי בסך 30,501 ₪ בגין טענת איחור במסירת דירה שרכשה התובעת מהנתבעות.
הנתבעות 1,2 הינן חברות אשר עוסקות בייזום ופרויקטים שונים ברחבי הארץ. והנתבעת 3 הינה
החברה הקבלנית המבצעת שבנתה את הבניין שבו ממוקמת הדירה הנדונה.
ביום 12.1.11 התקשרה התובעת עם הנתבעות בהסכם מכר לקניית דירה ברחוב שמעון ויזנטל 22 דירה 24 בהרצליה.
ביום 6.2.11 ניתן היתר לבניית הבניין (ראו נספח 2 לכתב הגנה). בהתאם לנספח התשלומים להסכם המכר, ס' 1.1 "הדירה תימסר לחזקתו של הקונה, כמפורט בס' 4 לחוזה ובכפוף לאמור בו, לא יאוחר מתום 22 חודשים ממועד הוצאת היתר בניה לבניין" (ראו נספח 1). בפועל, נמסרה הדירה לתובעת ביום 17.4.13 כאשר באותו מועד התובעת חתמה על "פרוטוקול מסירת הדירה" (ראו נספח 3 לכתב הגנה).
בנספח ב'- "תשלומים ומועדים" להסכם המכר בס' 1.2 נקבע כי "בגין כל חודש איחור לאחר התקופות הנקובות בסעיפים 4.3-4.7 לחוזה פיצוי בסך השווה ל-4500 ₪, ובאופן יחסי לכל חלק מחודש צמודים באופן האמור בסעיף 2.8".
טענות התובעת
התובעת טוענת כי הדירה נמסרה באיחור רב ולא בהתאם לקבוע בהסכם המכר. היתר הבניה ניתן ביום 6.2.11 ואם נוסיף 22 חודשים יוצא כי ביום 5.12.12 הדירה הייתה אמורה להימסר לידי התובעת. משלא נעשה הדבר, מדובר בהפרת חוזה המוליד פיצוי של 4,500 ₪ לחודש. התובעת צירפה את הסכמי שכירות שבה הייתה גרה באותו פרק זמן.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת