- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 45741-04-14 יאסטרבוב נ' הראל חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
45741-04-14
23.12.2014 |
|
בפני השופטת: רחל חוזה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: אנדריי יאסטרבוב |
נתבעות: 1. הראל חברה לביטוח בע"מ 2. טלי זריהן |
| פסק דין | |
בתאריך 21.2.14, ברח' הגליל שבחיפה, התרחשה תאונת דרכים בין רכב התובע, הנהוג על ידו ובין רכב הנתבעת 2 (להלן: "הנתבעת"), הנהוג על ידה והמבוטח על ידי הנתבעת 1.
לאחר שהובאו מלוא הראיות בפני ביהמ"ש ונשמעו עדויות הנהגים, הנני קובעת כי הוכחה אחריותו של כל אחד מהנהגים לתאונה, אם כי לא במידה שווה.
הנני קובעת כי עובר לתאונה, כאשר התנועה בכיוון נסיעת התובע מתנהלת באיטיות, עקב פקק תנועה, אכן נמצא רכבו של התובע כשהינו במרכז הכביש, על קו ההפרדה המקווקו שבין המסלולים וכאשר הינו חודר עם חלק מרכבו אל עבר מסלול הנסיעה האחר, הוא המסלול ממנו הגיעה הנתבעת.
כל זאת, כאשר בצד ימין הדרך כיוון נסיעתו חונים רכבים והתובע אינו יכול להמשיך בנסיעתו מבלי לחדור למסלול הנסיעה הנגדי וכאשר אינו צופה את האפשרות כי רכבים יגיעו ממולו ואפשרות מעברם החופשי בכביש – תיפגם.
הנני קובעת כי הנתבעת נהגה במהירות שאינה הולמת את תנאי הדרך, בהתחשב בכך שהיה עליה להבחין בטור הרכבים החונים במסלול שממולה ולסגל דרך נהיגתה כך שאם התנועה ממולה תמשיך להתקדם, תוך חדירה לנתיב נסיעתה שלה, תצטרך הנתבעת לבלום את רכבה ולאפשר את מעבר התנועה ממול.
לקביעתי, הנתבעת נהגה ברכבה בחוסר שימת לב, היטתה את רכבה ימינה מעבר לנדרש, כאשר מהתצלום שצורף לכתב ההגנה, עולה כי לא היתה מניעה שהנתבעת תחלוף על פני רכב התובע, כאשר הינה נצמדת לצד ימין הכביש כיוון נסיעתה, לצד הרכבים החונים, וזאת מבלי לפגוע ברכב התובע ומבלי לפגוע במכולת האשפה.
כל זאת, כאשר מהתצלום שצורף לכתב ההגנה, עולה כי התובע נמצא מעבר לרכבה של הנתבעת, ללא כל פגיעה ברכבו, להוציא את הפגיעה שנגרמה לאחר שהנתבעת פגעה במכולה.
בנסיבות אלה, הנני קובעת כי אחריותה של הנתבעת לקרות התאונה תהא בשיעור של 75% ואילו אחריותו של התובע תהא בשיעור של 25%.
הוכח כי בתאונה נגרמו לרכב התובע נזקים בסך של 5,158 ₪.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
