חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 4544-06-15

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
4544-06-15
20.10.2015
בפני השופט:
משה אלטר

- נגד -
התובע:
חמד בריק
הנתבע:
אג'וד{רביע} עזאם
פסק דין

1.בתביעה שבפניי עותר התובע לחייב את הנתבע לשלם לו את הסך של 2,600 ₪, שזו יתרת החוב שהנתבע חייב לו, לטענתו, בגין הלוואות שניתנו לנתבע על ידי התובע בעבר, חוב שהנתבע התחייב להחזיר במספר תשלומים, כמפורט במסמך שנערך ונחתם בין הצדדים ביום 10/1/15 (להלן: "ההסכם"), שהעתקו צורף לכתב התביעה.

2.לטענת הנתבע, כעולה מכתב ההגנה, לאחר החתימה על ההסכם הוא שילם לתובע את מלוא החוב: סך של 800 ₪ הוא שילם ב - 10/1/15, סך של 600 ₪ הוא שילם ב - 10/2/15 ואת היתרה בסך 2600 ₪ הוא שילם ב – 15/2/15, במעמד העברת רישום הבעלות על רכב פורד פוקוס מספר רישוי 92-046-50 (להלן: "הפורד"), משמו של התובע לשמו של הנתבע.

3.מכתבי הטענות ומעדויות הצדדים עולה כי למעשה אין מחלוקת על כך שהנתבע שילם לתובע לאחר חתימת ההסכם סכום כולל של 1,400 ₪ על חשבון החוב (800 ₪ ב – 10/1/15 ו – 600 ₪ ב – 10/2/15). המחלוקת הינה בשאלה אם הנתבע שילם את היתרה בסך 2,600 ₪, כטענתו, אם לאו, כטענת התובע.

4.למניעת ספקות הנני להבהיר כי לא נעלמה ממני טענת הנתבע לפיה במועד חתימת ההסכם הוא היה חייב לתובע סך של 800 ₪ בלבד וכי חתם על ההסכם, לפיו הוא חייב 4,000 ₪, משום שהתובע איים עליו שאם לא יחתום הוא ימכור את הפורד לאנשים מאום אל פאחם, אולם אין אני מאמין לו בעניין זה.

5.אין חולקין כי הפורד נרכש על ידי הנתבע בתאריך 18/2/14 ולבקשת הנתבע ובהסכמת התובע (כנראה כדי להערים על המל"ל), הבעלות במשרד הרישוי נרשמה על שם התובע. גם אין חולקין כי הצדדים סיכמו ביניהם שהתובע יעביר את רישום הבעלות בפורד על שם הנתבע לאחר שהנתבע יסיים לסלק את חובו. הדבר אף נכתב בהסכם.

גם אין חולקין כי בתאריך 15/2/15 העביר התובע את רישום הבעלות בפורד על שם הנתבע מה שתומך, לכאורה, בגירסת הנתבע כי באותו יום סילק את יתרת חובו.

התובע הסביר כי ביצע את העברת הבעלות למרות שהנתבע לא שילם את יתרת החוב, משום שקיבל דו"ח תנועה על סך 500 ₪ - עובדה שאושרה על ידי הנתבע – והוא חשש מקבלת דוחות נוספים בעתיד.

לאחר שבחנתי את העדויות ואת שאר הראיות שהובאו בפניי, אני מחליט לקבל את גירסתו של התובע ולהעדיפה על פני גירסת הנתבע. זאת, הן משום שהתובע השאיר עלי רושם אמין, מה שלא ניתן לומר על הנתבע והן משום שהמסרונים ששלח הנתבע לתובע (המסרונים הוצגו לי במהלך הדיון ותוכנם צוטט בפרוטוקול), תומכים בגרסתו. לכן אני קובע כי הנתבע נותר חייב לתובע סך של 2,600 ₪, נכון ל – 10/3/15 (המועד בו היה אמור לשלם את התשלום השלישי מתוך 6 התשלומים עליהם הוסכם).

6. אשר על כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 2,600 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה כחוק

מיום 10/3/15 ועד התשלום המלא בפועל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>