- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עדות נ' דגני ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
44051-01-18
6.6.2018 |
|
בפני השופטת: מי-טל אל-עד קרביס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: סאם עדות |
הנתבעים: 1. יעקוב דגני 2. החלק - דגני יעקב בע"מ |
| החלטה | |
לפניי בקשתם של הנתבעים להעביר את הדיון מחמת חוסר סמכות מקומית.
בכתב התביעה, התובע טוען שהוא מנהל עסק למתן שירותי אינטרנט בשם המסחרי kCode" פתרונות אינטרנט עסקיים". בין הצדדים נחתם בתאריך 6.12.15 הסכם לפיו התובע יספק לנתבעים שירותים שונים הקשורים לבניית אתר אינטרנט ותחזוקתו. בין הצדדים התגלעה מחלוקת באשר למימוש ההסכם ומכאן תביעה זו של התובע נגד הנתבעים בסכום של 25,000 ₪.
במסגרת כתב ההגנה, הנתבעים טענו כי לבית משפט זה אין סמכות מקומית לדון בתביעה, מאחר שמקום מגוריו של נתבע 1 ומקום עסקה של נתבעת 2 הם בחדרה – במחוז שיפוט חיפה. התובע השיב על כך וטען כי עסקיו של נתבע 1 הם בתל אביב, והפעילות מושא ההסכם נערכה בתל אביב. עוד הוסיף כי בהסכם שבין הצדדים יש תניית שיפוט בלעדית לבית המשפט המוסמך בתל אביב.
אציין כבר כי בהתאם לתקנה 2 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז – 1976 (להלן: "התקנות") שעניינה "מקום השיפוט" "תביעה תוגש לבית המשפט שאזור שיפוטו הוא אחד המקומות המנויים להלן, והוא על אף האמור בכל הסכם שבין בעלי הדין; ..." [הדגשה אינה במקור]. משמע, שהוראת תקנה 2 גוברת על כל תניית שיפוט שהצדדים הסכימו עליה, באופן שהתנייה אינה תקפה.
מכאן, שיש לבחון את החלופות השונות שבתקנה 2(א) לתקנות הקובעות איזה הוא בית המשפט לתביעות קטנות המוסמך לדון בתביעה. בין החלופות, בית המשפט שבמקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע; בית המשפט במקום יצירת ההתחייבות, במקום שנועד לקיום ההתחייבות, במקום מסירת הנכס או במקום המעשה או המחדל בעטיו תובעים.
במקרה דנן, מגוריו של נתבע 1 בחדרה וכך גם כתובתה של נתבעת 2 (ראו כרטיס הביקור שצורף לכתב התביעה). מקום יצירת החוזה לא פורט בהסכם או בכתב התביעה, והנתבעים טוענים כי מקום יצירת החוזה היה בחדרה, דבר שעולה בקנה אחד עם הגיונם של דברים כאשר התובע הוא מקיסריה ובכתב התביעה אף ציין כי כתובתו למסירת כתבי בי-דין תהיה בקיסריה. יתר החלופות שבתקנה 2(א) אינן מתאימות להסכם מסוג זה. מכאן, שבית המשפט המוסמך הוא בית המשפט לתביעות קטנות במחוז חיפה, מקום מגוריהם ומקום עסקם של הנתבעים.
בשולי הדברים; התובע צירף לכתב התביעה שתי אסמכתאות לביצוע תשלום על ידי נתבעת 2 לחברה בשם "עצמאי שכיר בע"מ". לא ברור מהי חברה זו והאם ההתקשרות החוזית היתה איתה. אציין כי לבית המשפט לתביעות קטנות אין סמכות לדון בתביעה של חברה (סעיף 60 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] תשמ"ד – 1984).
בהיעדר סמכות מקומית, התיק יועבר לבית המשפט לתביעות קטנות במחוז חיפה.
המזכירות תעביר את התיק לכבוד נשיא בית משפט השלום במחוז חיפה לקביעת בית המשפט שידון בתיק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
