חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 43714-02-16 צרויא נ' בבלי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות טבריה
43714-02-16
17.5.2016
בפני הרשם בכיר:
מוהנד חליאלה

- נגד -
תובעים:
אביב צרויא
נתבעים:
1. סוזי דבורה בבלי
2. ביטוח ישיר

פסק דין

תביעת פח ע"ס 28,268 שח.

בכתב התביעה נטען כי בתאריך 31.1.2016 נסע התובע על אופנוע דרך נעורה לצומת יששכר , לפני צומת יששכר היה עומס תנועה והתובע יצא לעקיפה בקו מקווקו .כשהגיע סמוך לרכב הנתבעת היא פנתה שמאלה לדרך עפר לעין חרוד . התובע ניסה לחמוק ממנה אך ללא הצלחה והנתבעת "נכנסה בו" בגלגל הקדמי של הרכב והעיפה אותו מהאופנוע לצד הכביש.

הנתבעים טענו להגנתם כי הנתבעת ביצעה את הפניה שמאלה כדת וכדין, האטה את רכבה, הפעילה איתות והחלה בפניה איטית וזהירה שמאלה ,וכל זה לאחר שבדקה כי הדרך פנויה ואף הבחינה במראה שמשאית מאחוריה מאיטה. לפתע, וללא כל התראה, אופנוע התובע אשר הגיח במהירות מאחור תוך עקיפת שיירת כלי רכב פגע בדופן שמאל של רכב הנתבעת.

בישיבת ההוכחות העידו לפי שני הנהגים.

התובע חזר על עיקרי כתב התביעה וטען כי לא עקף שיירה של כלי רכב אלא " עקפתי כלי רכב אחד וחזרתי". " הפגיעה שלי הייתה בצד הימני שלי" . בחקירה הנגדית אמר כי לא עקף 4-5 כלי רכב אלא היה "עוקף וחוזר".

"אתה אומר שהיה פקק תנועה , אם כך ואתה עוקף אחד לאן אתה חוזר?"

"ת. אני חוזר איפה שיש לי לחזור, אני יוצא לעקיפה עם אופנוע לא אחרי שיירה של כלי רכב אלא אחרי רכב או שניים. אם אין לי איפה לחזור אני לא נכנס ברכב".

לשאלת בית המשפט : "אם בא רכב מולך ואין לך לאן לחזור" השיב התובע כי-

"אני לא יוצא לעקיפה, אם הייתי יוצא לעקיפה והיה בא ממולי רכב לא הייתי פה עכשיו. אני הסתכלתי בזהירות יתירה לפני שיצאתי לעקיפה".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>