- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 37281-01-16 אגיב נ' עיריית רחובות
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות רחובות |
37281-01-16
24.8.2016 |
|
בפני הרשמת: רבקה ארד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יעקב אגיב |
נתבעת: עיריית רחובות |
| פסק דין | |
|
לפני תביעה כספית ע"ס 33,500 ₪ שעניינה השבת תשלום בעד שירותי מים ששילם התובע בגין תקופות בהן נמדדו צריכות מים גבוהות במד המים המותקן בביתו וכן השבת תשלומי ארנונה.
עיקר טענות התובע
במרבית התקופה אליה מתייחסת התביעה, התגוררו בנכס 4 נפשות, בהן אמו של התובע שהלכה לעולמה בחודש יוני 2015. הנתבעת חייבה בחיובי מים גבוהים בהרבה מהצריכה בפועל. הצריכה הממוצעת ל 3-4 אנשים עומדת על כ- 6,000 ליטר (6 קוב) לחודשיים בעוד שהנתבעת חייבה אותו בגין 12-38 קוב לחודש. התובע פנה אל הנתבעת וביקש החלפת מונה ובדיקת טענותיו. לטענתו, לא קיבל תשובות ולמרות זאת שילם את מלוא החיובים ששלחה הנתבעת. התובע העריך את התשלום ביתר ל-5.5 השנים האחרונות ב-7,000 ₪.
אשר לחיובי ארנונה, טוען התובע כי למרות שהוא ואמו זכאים לפטור מלא, נשלחו ע"י הנתבעת חיובי ארנונה מלאים, ללא הפטור לו הם זכאים. התובע העריך בכתב התביעה את התשלום ביתר ב-5.5 השנים האחרונות ב- 19,000 ₪.
לכתב התביעה צרף התובע מסמכים שונים, בהם חשבון ארנונה מיום 19.10.14 בו פרט נציג הנתבעת בכתב יד את ההנחות/פטורים להם זכאים התובע ואמו ואת החישוב המשוקלל באופן שהפטור המשוקלל עומד על 33%, שהנתבעת עיגלה ל-35%.
עיקר טענות הנתבעת
התביעה חסרת בסיס. התובע לא פרט כיצד חושב סכום התביעה, לא צרף מסמכים מהותיים וחיוניים לבירור טענותיו ולא פרט נימוקים מהותיים ובכך פגע ביכולת הנתבעת להתגונן.
בנכס המדובר נמדדו צריכות מים תקינות, כך גם הצריכות הגבוהות מן הממוצע בנכס. בעקבות החיוב מיום 10.5.15 עד 6.7.15 התלונן התובע בפני הנתבעת כי מד המים אינו תקין וכי הקריאה הגבוהה שגויה. לכן, הוצע לתובע כי מד המים ישלח לבדיקת מעבדה אך התובע סרב לשאת בעלויות הבדיקה, כנדרש. ביום 20.7.15 הנתבעת החליפה את מד המים הישן במד חדש, מבלי לשלוח את מד המים הקודם למעבדה ומבלי שהתובע נדרש לשלם את אגרת הבדיקה כדין.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
