- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 31434-04-16 יחזקאל קרו ואח' נ' א.מ.ל. אמריקן לייזר בע"מ ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
31434-04-16
14.12.2016 |
|
בפני השופט: זיו אריאלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: חלי יחזקאל קרו |
נתבעת: א.מ.ל. אמריקן לייזר בע"מ |
| פסק דין | |
|
בפני תביעה לפיצויים, שעניינה פרסומים אשר נשלחו לתובעת, לטענתה, בניגוד לסעיף 30 לחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982 (להלן: חוק התקשורת).
בכתב התביעה נטען, כי לתובעת כתובת דואר אלקטרוני. לטענת התובעת, החל מיום 21.7.11 ועד יום 31.1.16 שלחה לה הנתבעת, באמצעות גורמים שונים, אל תיבת הדואר האלקטרוני 86 הודעות אשר כללו דברי פרסומת, וזאת בניגוד להסכמתה של התובעת. ההודעות נשלחו מאת גורמים שונים ומכתובות דוא"ל שונות. עניינן של הודעות הדוא"ל הוא אחד – לעודד את התובעת לרכישת מוצרים ושירותים של הנתבעת.
הנתבעת הכחישה כי נשלחו אל התובעת דברי פרסומת בניגוד לחוק התקשורת. נטען, כי התובעת נתנה אישורים לשליחת כל ההודעות שנשלחו אליה על ידי המדוורים אשר אינם הנתבעת. עוד נטען כי הנתבעת אינה מפיצה את דברי הדואר מושא כתב התביעה. דברי הדואר נשלחו אל התובעת על ידי מדוורים אשר שלחו אליה את דבר הפרסום לאחר שהתובעת אישרה זאת. לחילופין, נטען כי התובעת "אגרה" מספר רב של הודעות, על מנת להגדיל את תביעתה, אולם לא ביקשה מעולם להסיר את כתובת המייל שלה, ואף לא פנתה במכתב מקדים לנתבעת, בטרם הגשת התביעה. בנוסף, טענה הנתבעת כי כל אחד מהגופים הפועלים לדוור את התוכן השיווקי של הנתבעת – חתם על התחייבות לפעול על פי דין, וכן על כתב שיפוי. משכך, צירפה הנתבעת את הצדדים השלישיים 1-6 וטענה כי ככל שתחוייב בתשלום כלשהו, הרי שעל הצדדים השלישיים מוטלת החובה לשפותה.
צד ג' מספר 5 (מייפל טים) הגישה כתב הגנה מטעמה. לטענתה, רוב הדיוורים מושא כתב התביעה לא נשלחו כלל על ידה או מי מטעמה. עוד נטען כי צד ג' מספר 5 פעלה באמצעות קבלני משנה, אשר הם אלו שמבצעים בפועל את הדיוור לכתובות המייל. נטען, כי קבלני משנה אלו מתחייבים ומצהירים בפני צד ג' 5 כי הם פועלים על פי חוק. ואכן, על פי בירור שערכה צד ג' 5 – הודעות הדוא"ל נשלחו אל התובעת לאחר שזו נתנה את הסכמתה המפורשת לקבלת דברי דואר ופרסומת.
מכל מקום, צד ג' 5 הבהירה כי ככל שיוכח כי דברי הפרסומת מושא כתב התביעה אכן נשלחו על ידה – הרי שהיא מקבלת על עצמה אחריות מלאה לשיפוי הנתבעת בכל חבות שתיפסק נגדה. עם זאת, רואה צד ג' 5 את קבלני המשנה שלה כגורמים האחרים וחבים כלפיה (כלפי צד ג'5) בהתאם. לפיכך, הגישה צד ג' 5 הודעת צד רביעי נגד 6 קבלני משנה (הם צדדי ד' בתיק זה).
להשלמת התמונה יוער כי צדדי ד' 1 ו- 2 הגישו אף הם כתבי הגנה בתיק זה. עוד יצויין כי לבקשת הנתבעת, נמחקו צדדי ג' 1 ו- 3 מההליך שבפני. בנוסף, התובעת ביקשה למחוק מכתב התביעה את טענותיה בנוגע לשתי הודעות מייל שנשלחו אליה (זאת לאחר שהגיעה להסדר עם אחד מספקיה של הנתבעת).
לדיון שהתקיים בפני הופיעו התובעת, נציג הנתבעת, וכן נציגי צד ג' 2 (גלובל לידס) ו- 5 (מייפל טים).
בעדותה חזרה התובעת על האמור בכתב התביעה, וציינה כי מעולם לא נרשמה לקבלת שירותים מאת צד ג' 5. התובעת אישרה כי הפיצה קורות חיים, אך מעולם לא ביקשה לקבל תוכן שיווקי (אלא לכל היותר – הסכימה לקבל הצעות עבודה).
נציג הנתבעת טען כי הנתבעת אינה מבצעת דיוור באופן ישיר, אלא באמצעות חברות המתמחות בכך, וחברות אלו מתחייבות לפעול על פי חוק ולקבל אישורי הרשמה מאת הנמענים. כך היה גם בעניינה של התובעת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
