ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
|
29341-09-14
14/12/2014
|
בפני הרשמת הבכירה:
ליאת דהן חיון
|
- נגד - |
תובע:
עמנואל איתן
|
נתבעת:
1. עיריית נהריה באמצעות משה בן שושן מנהל כבישים ויצחק שקד מנהל ביטוחים 2. צד ג' אבן דרך צפון תשתיות ופיתוח בע"מ ח.פ. 514556125
|
פסק דין |
בפני תביעה כספית ע"ס 3,422 ₪ בה עותר התובע לחייב את הנתבעת בגין נזקים אשר נגרמו לרכבו כתוצאה מגרירת רכב לצורך ביצוע עבודות בכביש בשטח הנתבעת.
לטענת התובע ביום 6.8.14 ביצעה העיריה עבודות סלילה בכביש הסמוך לביתו והמשמש כמקום חניה עבורו. קבלן הסלילה ללא רשות וללא אישור הזיז את מכוניתו ממקומה ותוך שעשה כן פגע בשתי דלתות הרכב הימניות הפונות לכביש.
הפוגע לא השאיר כל הודעה או פרט מזהה על מנת שהתובע יוכל לצור עמו קשר ומשכך פנה למר בן שושן ולמר יצחק שקד - נציגי הנתבעת , אולם עד להגשת התביעה לא קיבל כל פיצוי מהנתבעת .
התובע צירף לכתב התביעה הצעת מחיר לתיקון הרכב בסך של 3,422 ₪ וכן מכתב שנשלח לעירייה נושא תאריך 10.8.14 ( יוער כי התובע ציין בכתב תביעתו הפנייה לשתי הצעות אולם צורפה רק הצעת מחיר אחת , תוך שהצעת מחיר נוספת הוגשה במעמד הדיון וסומנה כ- ת/1)
הנתבעת בהגנתה מכחישה את האמור בכתב התביעה תוך שטוענת כי אין לה כל אחריות לאירוע המוכחש, שכן את העבודה ביצע צד ג' הקבלן – מקבל ההודעה – ומשכך, ככל ואירע נזק, האחריות במלואה רובצת לפתחו של צד ג' , ובהתאמה שלחה הודעת צד ג' כנגד מקבלת ההודעה.
מבלי לפגוע באמור לעיל טוענת הנתבעת כי פנתה אל מקבלת ההודעה וזו הכחישה את טענות התובע לפגיעה כלשהי אולם לפנים משורת הדין הסכימה לתקן את הרכב כמפורט בהצעת התיקון של התובע שהומצאה לנתבעת, ולמצער , עד ליום זה לא נתקבלה תשובת התובע למכתב שנשלח אליו ביום 2.10.14.
צד ג' – מקבלת ההודעה טוענה בהגנתה כי העבודה בוצעה בהתאם לכל כללי הזהירות והבטיחות ולצורך כך הוזמנו שרותיו של מר אילוז אשר הינו גרר לשם ביצוע פינוי וגרירת רכבים מאזור העבודה ובהתאם לחוזה העבודה.
עם קבלת התביעה יצרה קשר עם התובע , תוך שמנהלה מר ג'רפי נפגש עמו בנוכחות נהג הגרר ומברור שנערך במקום דחה נהג הגרר כל פגיעה או נזק שנטען על ידי המתלונן .
במעמד זה הודה התובע שהשריטות על הדלתות היו קיימות בטרם האירוע ומכאן דין התביעה להידחות שכן מטרת התובע הינה בגדר ניסיון להוציא כספים שלא כדין.
בדיון שנערך בפני ביום 14.12.14 הצהירו הצדדים בפניי וחזרו על טענותיהם האמורות בכתבי הטענות.
דיון והכרעה:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת