- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 27564-05-14 אקסלרד נ' נהורה טורס בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון |
27564-05-14
24.11.2014 |
|
בפני השופטת: שרית זמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יוסף אקסלרד |
נתבעת: נהורה טורס בע"מ |
| פסק דין | |
בפניי תביעה כספית ע"ס 7,500 ₪, מיום 15.5.14, שעניינה זוג כרטיסי טיסה לארה"ב שהזמין התובע באמצעות הנתבעת, אשר התמורה בעבורם שולמה במלואה אולם לא נעשה בהם שימוש, עקב פשיטת רגל של חברת התעופה.
ביום 29.12.11 הזמין התובע זוג כרטיסי טיסה לניו יורק דרך אתר האינטרנט של הנתבעת תמורת סך של 1,886 $, אשר הועברו עוד באותו היום בהעברה בנקאית לחשבון הבנק של הנתבעת. כרטיסי הטיסה היו מיועדים למימוש ליום 30.6.12.
הנתבעת ביצעה ההזמנה אצל חברת התעופה "מאלב" (להלן: "מאלב") ושלחה לתובע באמצעות אי-מייל זוג כרטיסי טיסה אלקטרוניים, הכוללים את כל הפרטים אשר סוכמו בין הצדדים, לרבות מועדי הטיסה.
לטענת התובע, ביום 14.2.12 הודיעה לו נציגה של הנתבעת כי מאלב פשטה את הרגל וכי אין ביכולתה לכבד את כרטיסי הטיסה אשר הנפיקה לו.
לדבריו, בו במקום שלח פקס לנתבעת, ובו דרש את החזר התמורה אשר שולמה לנתבעת עבור הכרטיסים. בנוסף, נוכח לדעת באתר האינטרנט הרשמי של מאלב, כי החברה המליצה לנוסעים אשר רכשו כרטיסי טיסה באמצעות סוכנות נסיעות, לפנות לסוכנות הנסיעות עימה התקשרו עד ליום 2.3.12. לפיכך, ביום 14.2.12 שלח את מכתבו לנתבעת וקיבל אישור כי המכתב נתקבל.
התובע הוסיף וטען כי בנסיבות בהן היה ברור כי לא יוכל לעשות שימוש בכרטיסים שהונפקו לו איתר לאחר חיפוש, חברת תעופה אחרת, אשר תטיס אותו לניו יורק במועד המבוקש, ופנה לנתבעת בבקשה להזמין כרטיסי טיסה חלופיים אצל אותה חברה, אולם הנתבעת הגיבה כי אינה עובדת עם החברה שהוצעה ע"י התובע.
לדבריו, נוכח העובדה כי נותר ללא כרטיסי טיסה וללא מענה מהסוכנות-הנתבעת, נאלץ הוא בלית ברירה להזמין זוג כרטיסי טיסה דרך חברת "כספי טורס" תמורת סך של 2,071 $.
כל ניסיונותיו של התובע לפנות לנתבעת בבקשה כי תשיב את כספו עלו בתוהו, שעה שהנתבעת טענה כי אין לה כל אחריות ישירה כלפיו היות והיא משמשת כמתווך בלבד בינו לבין מאלב.
מטעם הנתבעת לא הוגש כתב הגנה.
בדיון שהתקיים בפניי ביום 19.11.14 התייצב נציג מטעמה של הנתבעת וטען כי הנתבעת הגישה כתב הגנה, אולם עקב כשל טכני, שלא ברור לו טיבו, הוא לא הגיע לתיק ביהמ"ש. יצוין כי חרף טענתה זו של הנתבעת, לא הציג נציגה כל אישור ו/או אסמכתא כי כתב ההגנה הוגש לתיק בית המשפט או הועבר לידי התובע, וכתב ההגנה הוגש לביהמ"ש במהלך הדיון.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
