- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 24245-09-16 רוזס ואח' נ' יפה ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
24245-09-16
13.2.2017 |
|
בפני השופטת: ליעד שגב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. מור רוזס 2. שירי רוזס |
נתבעים: 1. מרכוס יפה 2. מנורה חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
לפניי תביעה בגין נזקים שנגרמו לרכב התובעת מס' 2 (להלן: "התובעת") בתאונת דרכים שארעה ביום 10.4.16 במחלף קיבוץ גלויות, עת נהג בו התובע מס' 1 (להלן: "התובע").
לטענת התובעים, הרכב נסע בנתיב האמצעי אשר ממשיך בנסיעה ישר. רכב הנתבעות נסע בנתיב הימני לו, כשלפתע סטה רכב הנתבעות לנתיב נסיעת רכב התובעת וגרם לו לנזקים.
לטענת הנתבעות, הנתבעת מס' 1 (להלן: "הנתבעת") נסעה בנתיב הימני, כשלפתע התובע שנסע משמאל, ניסה להשתלב בנתיב הימני כדי להשתלב למחלף, הוא נתיב נסיעתה של הנתבעת, לא שם ליבו לתנאי הדרך ופגע בצדו השמאלי-אחורי של רכב הנתבעות.
לאחר בחינת כתבי הטענות, העדויות והראיות, החלטתי להורות על קבלת התביעה במלואה מן הנימוקים דלהלן:
גרסת התובעים עדיפה עלי על פני גרסת הנתבעות, מאחר והגרסה עולה בקנה אחד עם חומר הראיות;
בכתב ההגנה נטען מפורשות כי הנתבעת נסעה בנתיב הימני המשתלב למחלף. זאת בניגוד לעדות הנתבעת ולפיה נסעה בנתיב הימני מבין אלה שממשיכים ישר.
לטענת הנתבעת, רכב התובעים היה משמאלה וניסה להשתלב ימינה אל המחלף שמימינה, אלא שלא הוכח טעם לסטייה כזו של רכב התובעים, כשהתובע העיד כי היה בדרכו לביתו שבשכונת נווה שרת בתל אביב.
תיאוריה של הנתבעת בדבר תוואי הכביש סותרים את הנטען בכתב ההגנה ואת מראה מקום התאונה: על פי התיאורים במקום ארבעה נתיבים כשהימני ביותר משתלב למחלף, ומשמאלו שלושה נתיבים הממשיכים ישר; אלא שתמונות המקום מלמדות על קיומם של שלושה נתיבים בלבד, כשהימני ביותר משתלב למחלף.
הנתבעת העידה כי היתה בדרכה לבית החולים אסותא וכי נסיעה זו מחייבת המשך נסיעה ישר. כיוון שבכתב ההגנה טוענות הנתבעות כי רכבן נסע בנתיב הימני המשתלב למחלף, אני מקבלת את גרסת התובעים לאופן קרות התאונה ולפיה, הנתבעת הסיטה את רכבה שמאלה כדי להמשיך בנסיעה ישר. גרסה זו נתמכת הן בהודאתה של הנתבעת כי היא אינה מכירה היטב את הכביש והן מתוואי הדרך, כמתואר לעיל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
