- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 2123-10-13 פולצק נ' דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
2123-10-13
7.6.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: נעמה פרס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: משה פולצ'ק |
הנתבעת: דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ |
| פסק דין | |
בפניי תביעה קטנה לתשלום הפסדים בסך של 1,600 ₪, בעטיה של תאונת דרכים מיום 23.9.12 (להלן: "התאונה"). התאונה התרחשה בסמוך לשעה 13:00, בצומת הרחובות שדרות שאול המלך ו-ויצמן בתל-אביב (להלן: "התאונה"). בתאונה היו מעורבים רכב התובע, בו נהגה רעייתו, הגב' חיה פולצ'ק (להלן גם: "נהגת התובע") ואוטובוס של הנתבעת, נהוג בידי הגב' אורנה דבח (להלן: "נהגת הנתבעת"). הצדדים חלוקים בשאלת אופן קרות התאונה. כאן המקום לציין, כי בשל קיומו של הליך מקביל, שעניינו תביעת תחלוף שהגישה מבטחת התובע כנגד הנתבעת, ביום 14.10.13, בבית משפט השלום בהרצליה (תא"מ 31773-10-13), הוריתי על עיכוב ההליך בתיק זה, לרבות מתן פסק הדין. ביום 26.3.15 הודיעה הנתבעת לבית המשפט, כי כיוון שבתיק שבפני נשמעו עדויות, יש לתת בו פסק דין, ולא להמתין לתוצאות ההליך המקביל. הגיעה עת ההכרעה.
כיצד התרחשה התאונה: הצגת גרסאות הצדדים
לטענת נהגת התובע, במועד קרות התאונה, הוסע רכבה ברחוב שדרות שאול המלך, בנתיב האמצעי מבין שלושה, הממשיך ישר, כאשר מימין לה נסע אוטובוס הנתבעת. נהגת התובע מבהירה, כי לאחר הרמזור, הנמצא בצומת הרחובות שדרות שאול המלך ו-ויצמן, קטן מספר הנתיבים המיועדים לנסיעה ישר לשניים, משום שבצד ימין של הכביש חונים רכבים. לטענת נהגת התובע, כאשר התחלף מופע הרמזור מאדום לירוק, המשיכה לנסוע בנתיב נסיעתה כדין. לפתע, הסתכלה נהגת התובע במראה והבחינה כי אוטובוס הנתבעת החל סוטה מן הנתיב הימני ביותר אל נתיב הנסיעה בו הוסע רכבה. נהגת התובע העידה, בנדון זה, כך:"...כאשר התחלף לירוק המשכתי לנסוע, הסתכלתי במראה וראיתי שהנהגת סוטה לכיוון ימין עם הצד השמאלי שלה, המשכתי עוד טיפה, צפרתי ואני רואה שהיא ממשיכה לנסוע, צפרתי שוב ואז היא התנגשה בי. בצד השמאלי זרמה תנועה. המתנתי שהצד השמאלי יתפנה המשכתי עוד קצת ותוך כדי הנגיחה השנייה ראיתי שיש פגיעה בטמבון והצלחתי, כאשר הצד השמאלי התפנה המשכתי הלאה, החניתי את הרכב והחלפנו פרטים".
נהגת הנתבעת מצדה טוענת, כי כאשר מופע הרמזור בצומת הרחובות שדרות שאול המלך ו-ויצמן התחלף מאדום לירוק, החלה בנסיעה בנתיב הנסיעה הימני, בהתאם לסטייה הקלה שמאלה של הנתיב, המסומנת על גבי הכביש. וזו תמצית עדותה של נהגת הנתבעת, בבית המשפט (ההדגשה שלי – נ' פ'):
"ש.כשאת חצית את הרמזור והמשכת לנסוע היא הייתה בנתיב האמצעי כל הזמן ואת מהנתיב הימני היית צריכה לעבור לאמצעי?
ת.אני לא צריכה לעבור שום נתיב.
ש.אבל הנתיב שלך חסום ע"י רכב חונה?
ת.הרכבים החונים זה חניה של כחול לבן.
ש.אז יש כחול לבן ויש רכבים?
ת.יש 2 נתיבים לישר
ש.נכון שהם מתחילים עם נתיב שחסום ע"י רכב חונה, ואז את פונה קצת שמאלה כדי להשתלב לנתיב, האם כאשר חצית את הרמזור והיית בנתיב הימני ?
ת.עדיין נשארתי בנתיב הימני.
ש.ז"א שהתחלת להשתלב שמאלה?
ת.לא נכון".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
