- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 19966-02-15 צרפתי נ' דורון הובלות
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות הרצליה |
19966-02-15
22.7.2015 |
|
בפני השופטת: אירית מני-גור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: רונה רונית צרפתי |
נתבעת: דורון הובלות – ח.פ. 558119038 |
| פסק דין | |
התובעת הזמינה שירותי הובלה של תכולת דירה מקומה 8 בנתניה לקומה 3 בהרצליה. הזמנת השירות נעשתה באמצעות אתר אינטרנט של הנתבעת ובאמצעות שיחה טלפונית עם נציגת הנתבעת בשם רות. הנציגה שלחה אישור הזמנה באמצעות המייל, והתובעת השלימה את ההזמנה באמצעות קישור לאתר הנתבעת. עלות ההזמנה בסך 2,740 ₪ בתוספת מע"מ, שולמה על ידי בן זוגה של התובעת, מר גבסו.
ההובלה התבצעה ביום 16.01.2015, ביום גשום. לטענת התובעת היא הבהירה לנתבעת באמצעות הפקידה רות, כי יש לפרק את המיטה וחצי של עמינח מכיוון שהיא לא נכנסת במעלית, יש לפרק אותה לשניים ולהורידה במדרגות. כמו כן, יש להוריד במדרגות את הספה התלת מושבית וכן יש לפרק את ה"כוורת" ולהורידה.
לתובעת מספר רב של טענות כלפי טיב השירות, החל מהעובדה שהמובילים איחרו והגיעו לביתה בשעה 10:00 במקום בשעה 08:30. על אף דרישותיה לעטוף בניילון את כל הרהיטים בגלל הגשם שירד באותו יום, לטענתה המובילים לא שעו לבקשתה וניילנו רק חלק מתכולת הבית. עוד לטענת התובעת, כל התכולה, לרבות הבגדים שנארזו בקרטונים, הגיעו רטובים לדירת היעד. התובעת לא תבעה את נזקי הבגדים או את נזקי הרטיבות, אלא את נזקי הריהוט הפגוע.
לגרסתה של התובעת, כל הריהוט בביתה היה ריהוט חדש, אשר נפגע בצורה מהותית לאור ההובלה הפגומה שנעשתה על ידי הנתבעת, ומבקשת מבית המשפט שיפסוק עלות ריהוט חדש ומעמידה את סכום תביעתה על סך של 25,000 ₪.
הנתבעת הגישה בקשה לדחות את התביעה עקב חוסר סמכות מקומית. בהחלטתי מיום 02.07.15, קבעתי כי בתביעות קטנות אין משמעות לסעיף הסכם השיפוט המופיע בתקנון החברה וזאת לאור האמור בסעיף 2 לתקנות שיפוט תביעות קטנות (סדרי דין) תשל"ז – 1976.
הנתבעת ביקשה ארכה להגיש כתב הגנה עד ליום 20.07.2015. בהחלטתי מיום 19.07.2015 נתתי ארכה כמבוקש ואולם כתב ההגנה על נספחיו נסרק בתיק האלקטרוני רק היום. במועד הדיון עיינתי בכתב ההגנה על נספחיו.
מכתב ההגנה למדתי לראשונה, כי בעצם כל ההזמנה על תנאיה נעשתה באמצעות האינטרנט. התובעת אישרה בפרוטוקול הדיון כי כך ביצעה את ההזמנה (ראה עמ' 4 שורה 32 לפרוטוקול). כמו כן, התובעת ציינה כי על אף שאישרה את תקנון הנתבעת, היא לא קראה אותו (ראה עמ' 6 שורה 15 לפרוטוקול).
מעיון בהזמנה, שאושרה כאמור באינטרנט, עולה כי בפרק הראשון של ההזמנה מפרטת המזמינה את כל הפריטים הדרושים להעברה, בפרק השני מפורטים הפריטים שדרושים פירוק והרכבה ובפרק השלישי, בסיכום ההובלה, עולה כי התובעת לא הזמינה שירותי אריזה או עיטוף.
בפריטים הדרושים הרכבה לא צוין כי דרוש פירוק למיטת עמינח, היא המיטה וחצי עליה הלינה התובעת כי נפגעה, אלא נדרש פירוק של מיטת יחיד. התובעת אישרה כי אכן היו שתי מיטות להעברה, הן מיטת יחיד והן מיטה וחצי. עוד, ביקשה התובעת בהזמנה שירות פירוק והרכבה של ארון שלוש דלתות. לא הוזמן שירות פירוק של "כוורת".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
