ת"ק 19881-08-15 לסרי ואח' נ' ישראכרט בעמ - פסקדין
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
19881-08-15
20.3.2016 |
|
בפני הרשם בכיר: נדים מורני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. שילה לסרי 2. תומר לסרי |
נתבעת: ישראכרט בע"מ |
| פסק דין | |
1.בחודש דצמבר 2014 התובעים ביקרו בתאילנד לרגל יום הולדת של האישה ולטיול הנ"ל הצטיידו בכרטיס אשראי של הנתבעת עם Chip (להלן: "הכרטיס").
2.ביום 10/12/14 התובעים ביקרו בחנות במרכז קניות בתאילנד וביקשו לרכוש 2 טלפונים ניידים מדגם איפון, אשר לטענתם היו במבצע.
3.התובעים ביקשו לשלם התמורה בגין 2 הטלפונים באמצעות הכרטיס ללא הצלחה.
התובעים התקשרו לסניף הבנק שלהם ונמסר להם ע"י הבנק שהכרטיס תקין.
התובעים התקשרו מתאילנד לנתבעת והתעניינו איך לפתור את הבעיה ונמסר להם שעליהם להקליד את הקוד על מנת שעסקת הרכישה תתבצע.
התובעים חזרו לחנות וביקשו לקיים את העסקה ונמסר להם ע"י המוכר שאינו מכיר שום פעולה המחייבת הזנת קוד. נעשה ניסיון חדש לקיום העסקה וגם הפעם הוא לא צלח והם נתבקשו לעזוב את החנות ולא לחזור אליה.
התובעים יצרו קשר למחרת עם הנתבעת והוסבר להם שכנראה בגלל שקיים Chip בכרטיס, הדבר לא מתאפשר ולאחר ויכוחים עם הנתבע, נעשתה פעולה לעקיפת ה- Chip והפעם הדבר הצליח והם רכשו 2 טלפונים מחנות אחרת של אותה רשת עם נתונים יותר טובים, מאחר והמכשירים שהיו במבצע אזלו.
4.התובעים הגישו תביעה קטנה כנגד הנתבעת ע"ס 3,000 דולר בגין כל הסבל שעברו וההוצאות המיותרות שהוציאו.
5.הנתבעת הגישה כתב הגנה וטענה, בין היתר, כדלקמן:
א.השימוש בכרטיס שהוא כרטיס חכם עם שבב אלקטרוני מחייב הקשת הקוד הסודי, מאחר ומדובר בכרטיס שהינו המילה האחרונה בתחום הבטחת השימוש בכרטיסי אשראי וכי ניתן לבצע בו עסקה בבתי עסק המחזיקים במכשירים קוראי שבב אלקטרוני.
ב.בהודעות החיוב הנשלחות ללקוחות מצוינת הודעה המסבירה כי בעת שימוש בכרטיס אשראי עם Chip בחו"ל, יש לעיתים להקיש את הקוד הסודי לצורך ביצוע רכישה בבתי העסק ולכן חשוב שיהיה ברשות המשתמש בכרטיס את הקוד הסודי בנסיעתו לחו"ל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|