- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 15129-09-16 גבאי נ' ספיליאן ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות אשדוד |
15129-09-16
24.1.2017 |
|
בפני הרשמת: בכירה טלמור פרס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: אורית גבאי |
הנתבעים: 1. חגית קלדטה ספיליאן 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
1.תביעה כספית על סך של 26,911 ₪ לפיצוי התובעת בגין נזקים שנגרמו לרכבה כתוצאה מתאונת דרכים, שאירעה ביום 04.04.16.
2.על פי כתב התביעה, במועד התאונה עצר רכב התובעת בעקבות רכב צד ג' שנעצר לפניו בכניסה למושב אמונים. לפתע חשה התובעת חבטה עזה ברכבה, אשר הדפה אותה קדימה כלפי רכב צד ג'.
לטענת התובעת בכתב התביעה, רכב הנתבעת אשר הגיח במהירות רבה מאחורי רכבה, לא שמר מרחק כנדרש על פי תקנות התעבורה ולא שם ליבו לדרך וכתוצאה מכך פגע ברכב התובעת וגרם לו נזקים המפורטים בדוח השמאי.
3.הנתבעת, בכתב ההגנה, מכחישה את הנטען בכתב התביעה. לטענתה, אין ליתן אמון בגרסת התובעת לאופן קרות התאונה, שכן התאונה אירעה בנסיבות שונות מהמתואר בכתב התביעה.
על פי גרסת הנתבעת, בתאונה היו מעורבים שלושה כלי רכב. הרכב הראשון בשיירה שהיה הגורם לתאונה, שייך לסבה של התובעת (להלן: "רכב הסב" או " רכב צד ג'"), הוא האחראי הבלעדי להתרחשות התאונה ומבטחי הנתבעת פנו בדרישת תשלום לסבא.
הנתבעת טוענת כי נסעה במועד התאונה בכביש 4 מכיוון צפון לדרום והגיעה לפנייה המיועדת למושב אמונים. רכב הנתבעת נסע אחרי רכב התובעת תוך שהוא שומר מרחק כחוק ולפני רכב התובעת נסע רכב צד ג'. רכב צד ג' החל בפנייה ימינה לעבר הכניסה למושב אמונים, כשהתובעת פונה אחריו ולפתע התחרט רכב צד ג', סטה בחדות לנתיב הנסיעה, תוך שהוא מתעלם מתמרור עצור שמוצב בכיוון נסיעתו וכתוצאה מכך, התובעת שהחלה את פנייתה ימינה פגעה ברכב צד ג'.
הנתבעת הבחינה כי התובעת סוטה ימינה ובנסיבות אלה המשיכה בנתיב הנסיעה בהתאם לתוואי הדרך, אולם הופתעה מהרכב שסטה לנתיב נסיעתה, פגעה ברכב בעוצמה ולא הצליחה להימנע מהצטרפות לתאונה.
לגישת הנתבעת, התאונה אירעה בשעה שרכב צד ג' סטה ימינה וחזר לנתיב הנסיעה, תוך שהוא מתעלם מתמרור עצור.
4.בדיון שהתקיים בפניי ביום 11.01.17 צורפה חברת "מגדל חברה לביטוח" כנתבעת נוספת והתובעת והנתבעת 1 מסרו עדותן.
5.התובעת סיפרה כי סבה נהג ברכב הראשון מבין שלושת הרכבים המעורבים בתאונה, כשברכבו בני משפחה וגם ברכבה ישבו בני משפחה מחו"ל ואחותה.
לשאלת ביהמ"ש השיבה התובעת כי אינה מבקשת לזמן את בני המשפחה הנמצאים בארץ וביניהם סבתה, סבה ואחותה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
