- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 12725-08-14 יעקובי נ' פרץ ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות עפולה |
12725-08-14
28.3.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: רביע ג'באלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: מרדכי יעקובי |
הנתבעים: 1. מאיר פרץ 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
-
בפני תביעה קטנה בסכום של 4,926 ש"ח לתשלום בגין נזקים, לכאורה שנגרמו לתובע בעטיה של תאונה שאירעה בין רכב שבבעלותו מ.ר 84-348-36 לבין רכב מ.ר 30-850-78 אשר היה נהוג ידי הנתבע 1 ומבוטח על ידי הנתבעת 2.
-
על פי האמור בכתב התביעה, ביום 6.6.14 סמוך לשעה 11.00 נסעה ברכב התובע הגב' יעקובי חיה (להלן: "הנהגת") ברח' משה שרת בעפולה, כאשר לפתע יצא רכב הנתבעים מחנייה ופגע ברכבה (להלן: "התאונה"). כתוצאה מאירוע התאונה נגרמו לרכב התובע נזקים בסך של 3,776 ש"ח, לפיכך עותר התובע לקבלת סכום זה בצירוף שכ"ט שמאי ובתוספת הוצאות נסיעה בסך של 500 ש"ח.
-
הנתבעים הגישו כתב הגנה מטעמם בו הם מכחישים את נסיבות התרחשות התאונה, את אחריותם ואת הנזקים הנטענים. על פי גרסתם, בטרם החל הנתבע 1 בנסיעה ממקום החנייה, הסתכל לאחור על מנת לבדוק שהדרך פנויה, כי אז ראה שהנהגת ברכב התובע מסתכלת לצד שמאל בעוד שרכבה נוסע ימינה. הנתבע 1 צפר לנהגת אך זה לא הועיל ורכבה התנגש בצדו השמאלי קדמי של רכבו. לדברי הנתבע 1, הנהגת התנצלה בפניו וטענה כי היא לא שמה לב מאחר וחיפשה מספרה.
-
הצדדים זומנו לדיון לפניי ולאחר ששמעתי את גרסאות הנהגים המעורבים והתרשמתי מעדויותיהם, הגעתי למסקנה לפיה דין התביעה להתקבל אם כי לא במלוא סכומה.
-
במהלך העדות חזרה הנהגת על גרסתה ביחס לנסיבות התרחשות התאונה ולדבריה, נסעה בנתיב הנסיעה שלה ישר כאשר לפתע יצא הנתבע עם רכבו ממקום החניה ופגע ברכבה בצדו הימני. לדבריה, מיד לאחר מכן יצא הנתבע מרכבו והתחיל לצעוק עליה כאשר במהלך החלפת הפרטים ביקש ממנה לכתוב על גבי המסמך כי היא לא שמה לב. הנהגת סיפרה כי היא עשתה כן מאחר ובאמת לא שמה לב לרכב הנתבע עד ששמעה את המכה שכן היא הספיקה לעבור אותו, לדבריה, אך אין בכך הודאה לפיה היא זו שפגעה ברכבו.
גרסה זו של הנהגת נתמכה בעדותה של הגב' אנסטסיה צרנזון, אשר כנטען הייתה עדה להתרחשות התאונה. לדברי העדה, היא עמדה מחוץ למספרה שבקרבת האירוע וראתה כי הנהגת נסעה ישר בעוד שרכב הנתבע 1 יצא מהחנייה והתנגש בה.
מנגד, העיד הנתבע 1 וחזר על גרסתו לפיה הנהגת סובבה את ראשה לצד שמאל ומשכך לא הבחינה ברכבו אשר היה בעצירה מוחלטת היות וטרם הספיק לנסוע. לדברי הנתבע 1, לאחר שנכנס אל הרכב, התניע אותו ואז סובב את הראש לאחור וראה את רכב התובע מגיח לעברו.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
