- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 12018-04-14 זייברט נ' אגבאריה
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות עפולה |
12018-04-14
17.1.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: רביע ג'באלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע/ הנתבע שכנגד: רז זייברט |
הנתבע/ התובע שכנגד: אחמד אגבאריה |
| פסק דין | |
-
בפניי תביעה כספית לתשלום סך של 3,849 ש"ח בגין נזקים, לכאורה, שנגרמו לתובע בעטיה של תאונת דרכים שארעה ביום 8.3.14 בין רכב מ.ר 82-190-16 (להלן: "רכב התובע") לבין רכב הנתבע מ.ר 35-260-65 (להלן: "רכב הנתבע").
כמו כן בפני תביעה שכנגד על סך של 5,239 ₪ שהוגשה על ידי הנתבע בגין נזקים אשר נגרמו לרכבו בעטיה של אותה תאונה.
-
על פי האמור בכתב התביעה, התאונה ארעה עת נסע התובע בכביש מס' 66 מכיוון צומת התשבי לכיוון צומת מגידו, כאשר הגיע לצומת הגישה לפארק רמות מנשה, רכב הנתבע אשר נסע בנתיב הנגדי, פנה שמאלה ונכנס אל הצומת מבלי שנתן לתובע זכות קדימה. לדברי התובע, בלימת החירום שנאלץ לבצע לא הועילה משכך התנגשו שני כלי הרכב זה בזה וכתוצאה מכך נגרמו לרכבו נזקים בסכום של 3,849 ש"ח.
-
הנתבע הגיש כתב הגנה מטעמו בו הוא מכחיש את נסיבות התרחשות התאונה, את אחריותו ואת הנזקים הנטענים. על פי גרסתו, רכב התובע נסע במהירות מופרזת, סטה מנתיבו לצד ימין, עלה על אי התנועה וכתוצאה מכך התנגש ברכב הנתבע אשר הספיק להשלים את הפנייה שמאלה.
-
בד בבד עם כתב ההגנה, הגיש הנתבע כתב תביעה שכנגד בסכום של 5,239 ש"ח לתשלום בגין הנזקים שנגרמו לרכבו בעטיה של התאונה. הנתבע חזר על גרסתו ביחס לנסיבות התרחשות התאונה וביחס לאחריות הנתבע לקרות התאונה.
-
ביום 28.7.14 התקיים דיון והעידו לפניי הנהגים המעורבים כאשר כל אחד חזר על גרסתו. בתום הדיון הגיעו הצדדים להסכמה לפיה הנתבע יפעיל את פוליסת הביטוח של רכבו והתובע ישלם לו מחצית ההשתתפות העצמית (סך של 450 ש"ח), לאחר מכן יגיש התובע כתב תביעה מתוקן כך שחברת הביטוח תצורף כנתבעת נוספת בתיק.
משכך, נקבע התיק לישיבה נוספת ליום 22.12.14, אולם הואיל ובישיבה זו התברר כי התובע לא שילם את חלקו בהוצאות ההשתתפות העצמית של הנתבע, אין תוקף עוד להסכמה הדיונית אליה הגיעו הצדדים וכפועל יוצא מכך, לא צורפה חברת הביטוח כנתבעת כך שהנתבע נותר כנתבע יחיד בתיק.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
