ת"צ 7235-07-13ת"צ 7249-07-13
|
ת"צ בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
7235-07-13
20.7.2014 |
|
בפני השופטת: ד"ר אריאלה גילצר-כץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. אופיר מיכלביץ 2. חיים זנקו 3. קוסטה פיגלין |
המשיבות: 1. חברת קבוצת השומרים שמירה ובטחון בע"מ 2. מדינת ישראל |
| החלטה | |
כל הקביעות להלן הן לכאורה בלבד ולצורך ההכרעה בבקשה לגילוי ועיון במסמכים ספציפיים בלבד.
בפניי בקשת המבקשים לגילוי ועיון במסמכים ספציפיים (להלן: "הבקשה לגילוי מסמכים"), שהוגשה ביום 8.4.2014. לאחר שדחיתי את הבקשה ביום 21.5.2014 הגישו המבקשים ערעור על החלטתי לבית הדין הארצי (בר"ע 12419-06-14). הערעור התקבל ובית הדין הארצי (כב' הש' גליקסמן) הורה על החזרת הבקשה לבית דין זה לדיון נוסף.
הרקע לבקשה
-
עסקינן בסוגית זכאות להפקדות שנעשו לפיצויי פיטורים בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים.
-
הקבוצה בשמה מבוקש לנהל את התביעה כתובענה ייצוגית היא עובדי המשיבה 1 שהועסקו החל מחודש יוני 2009 במסגרת התקשרות בין המשיבה 1 למשיבה 2 בפרוייקט אבטחה של המשיבה 2 (להלן: "הקבוצה הנטענת"). לטענת המבקשים מונה הקבוצה הנטענת כ-700 עובדים.
-
להלן יפורטו טענות הצדדים הרלוונטיות לבקשה דנא.
טענות המבקשים
-
בקשה לאישור תובענה ייצוגית הוגשה ביום 3.7.2013, כמו גם כתב תובענה ייצוגית. בקצירת האומר, לטענת המבקשים, המשיבה 1 משכה כספים מרכיב הפיצויים בביטוח הפנסיוני של עובדים שהעסקתם הסתיימה. לאחר מכן יצרה עמם קשר והציעה להם לקבל כספי פיצויים, אך זאת בתנאי שיחתמו על כתב ויתור, בו למעשה נדרשו לוותר על מלוא זכויות התביעה שיש או עשויות להיות להם כלפיה.
-
המבקשים 1-3 היו עובדי המשיבה 1. במסגרת עבודתם שימשו כמאבטחים בפרויקט של המשיבה 2, בהתאם להסכם התקשרות בין המשיבה 1 למשיבה 2.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|