- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"צ 51978-01-13
|
ת"צ בית המשפט המחוזי |
51978-01-13
16.6.2015 |
|
בפני השופטת: מיכל נד"ב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש:: אילן קרויטורו |
המשיבה:: 1. ש. שלמה החזקות בע"מ 2. ש.שלמה רכב בע"מ 3. שלמה תחבורה (2007) בע"מ |
| החלטה | |
|
ביום 16.1.13 הוגשה ת"צ ברוש נ' שלמה תחבורה (2007) בע"מ לבית המשפט בתל אביב (להלן: "התובענה המוקדמת").
ביום 28.1.13 הוגשה בקשת האישור ת"צ 51978-01-13 בבקשה שלפניי, לבית המשפט במחוז מרכז (להלן: "התובענה המאוחרת" או "התובענה שלפניי").
שתי התובענות עניינן זהה. הן עוסקות באותה שאלה - גביית יתר של דמי השתתפות עצמית באופן החורג מהוראות נוהל בנושא ביטוח (השתתפות עצמית) של כלי רכב המיועדים להשכרה והחכרה שפרסם המפקח הארצי על התעבורה.
שתי התובענות עניינן למעשה באותה קבוצה.
הקבוצות בתובענה המוקדמת היא: קבוצה ראשונה "כל אדם ו/או תאגיד, אשר ב-7 השנים שקדמו להגשת בקשה זו, היה קשור בהסכם השכרה כלשהו עם המשיבה ואשר הרכב ששכר מהמשיבה היה מעורב בתאונה קלה והוא חוייב במלוא דמי ההשתתפות העצמית שנקבעו בחוזה ההשכרה (או בסכום אחר הגבוה מעלות תיקון הנזק האמור), על אף שעלות הנזק למשיבה בעקבות התאונה הקלה הייתה נמוכה מהסכומים שגבתה ממנו המשיבה".
קבוצה שניה: "כל אדם ו/או תאגיד, אשר ב-7 השנים שקדמו להגשת בקשה זו, היה קשור בהסכם השכרה כלשהו עם המשיבה ואשר הרכב ששכר מהמשיבה היה מעורב בתאונה שאינה "תאונה קלה וחוייב בתשלום דמי ההשתתפות העצמית הנקוב בחוזה ההשכרה וכן בתוספת מע"מ על הסכום הנקוב".
הקבוצה בתובענה המאוחרת היא "כל לקוחות המשיבה אשר חכרו או שכרו מהמשיבה רכב והמשיבה גבתה מהם דמי השתתפות עצמית ביתר".
בנוסף שתי התובענות הוגשו כנגד משיבה 3 בתובענה המאוחרת. אכן, התובענה המאוחרת הוגשה גם כנגד שתי משיבות נוספות, משיבות 2-1 בתובענה שלפניי. אלא שהמבקש ציין לעניין היחסים בין שתי המשיבות הנוספות ומשיבה 3 כך: "פעילות של 3 החברות שזורה אחת בשניה" וכי קיים "מיזוג הפעילות ביניהן במהלך 7 השנים האחרונות" (ר' סעיף 16 בבקשת האישור בתובענה שלפניי). על כן, אין לכאורה שוני בין התובענות בעניין זה.
על פי סעיף 7(א)(2) בחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006, ונוכח זהות הקבוצה, הייתה חובה להעביר את הבקשה המאוחרת לבית המשפט בתל אביב. נראה שעקב טעות, לא הוריתי במועד על העברת התובענה המאוחרת לבית המשפט הדן בתובענה המוקדמת.
בתובענה שלפניי (המאוחרת) נשמעו הוכחות ביום 24.6.14. בתובענה המוקדמת הוגשה בקשה לאישור הסדר פשרה ביום 16.3.15 (להלן: "הסדר הפשרה").
הסדר הפשרה רלוונטי לכל הקבוצה בתובענה שלפניי .
משהוגש הסדר הפשרה בתובענה המוקדמת, אליה הייתה צריכה להצטרף התובענה שלפניי, אני סבורה שיש מקום לאפשר לצדדים שם למצות את הליך הסדר הפשרה. ככל שתאושר הפשרה בתובענה המוקדמת, הרי שהיא תייתר לכאורה את הדיון בתובענה שלפניי.
על כן אני מורה כי הצדדים יעדכנו עם קבלת החלטת בית המשפט בתל אביב לעניין הסדר הפשרה.
ניתנה היום, כ"ט סיוון תשע"ה, 16 יוני 2015, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
