- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"צ 44582-12-12 בלוט ואח' נ' טבעפוסט בע"מ ואח'
|
ת"צ בית המשפט המחוזי חיפה |
44582-12-12
4.2.2015 |
|
בפני השופט הבכיר: יגאל גריל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. אדמון בלוט 2. אומימה בלוט 3. סימון בלוט 4. חנאן בלוט 5. עמאד פלאח עו"ד אמין מרג'יה ו/או נפתלי גולן |
המשיבות: 1. טבעפוסט בע"מ 2. מרינה פטריות הגליל בע"מ עו"ד יוחאי שלף ואח' עו"ד ממשרד איתן מהולל ושדות |
| החלטה | |
א.בפניי בקשה לאישור תובענה ייצוגית שהגישו המבקשים מס' 1 עד מס' 5 כנגד המשיבות (להלן: "בקשת האישור").
ב.בבקשת האישור נטען, כי המשיבה מס' 1 מפעילה במרכז התעסוקה חוסן, שליד פקיעין, בתחום המועצה האזורית מעלה יוסף, מפעל לייצור קומפוסט, המשמש כמצע לייצור פטריות למאכל (להלן: "מפעל הקומפוסט").
עוד נטען, כי המשיבה מס' 2 מפעילה בסמוך למפעל הקומפוסט שני מפעלים: האחד מפעל לייצור פטריות (להלן: "מפעל הפטריות") והשני מפעל לייצור ושיווק נבטים (להלן: "מפעל הנבטים").
עוד נטען בבקשת האישור, כי המשיבה מס' 1 מהווה חלק מהפעילות העסקית של המשיבה מס' 2, ונמצאת בשליטת בעליה של המשיבה מס' 2.
ג.על-פי הנטען בבקשת האישור, המבקשים מס' 1 עד מס' 4 הם תושבי פקיעין המערבית, והמבקש מס' 5 הוא תושב סמיע, והם מתגוררים בקִרבה למפעליהן של המשיבות.
ד.לטענת המבקשים, הם סובלים ממפגעי ריח, שבמקרים רבים קשה לאדם סביר לסובלם, שמקורם במפעלי המשיבות. לטענתם, מפגעי הריח נגרמים עקב פעילותן השוטפת של המשיבות במפעל הקומפוסט, בשל שימוש בזבל עופות, קש וגבס בהליך ייצור הקומפוסט, וכן במפעלי הפטריות והנבטים, בהם משמש הקומפוסט כמצע בתהליכי הייצור.
ה.לטענת המבקשים, במשך תקופה ארוכה, החל מתחילת פעילותו של מפעל הקומפוסט בשנת 2006, הוגשו תלונות של תושבי פקיעין והיישובים הסמוכים למפעלים בגין מפגעי הריח שיוצרות המשיבות, הפוגעים באיכות חייהם. תלונות אלה הוכרו כמוצדקות על-ידי הגורמים המפקחים, ובראשם המשרד להגנת הסביבה. אולם, כך לטענת המבקשים, על אף הזמן שחלף והתלונות הרבות שהוגשו, מפגעי הריח הנגרמים ממפעלי המשיבות לא פסקו.
ו.עם זאת, מציינים המבקשים, כי באזור קיימים גורמים נוספים למפגעי ריח, בעיקר לולי עופות, אולם, לטענתם, המדובר בריחות שונים, והם סבורים שאין בכך להפחית מאחריותן של המשיבות למפגעי הריח הנגרמים ממפעליהן.
ז.המבקשים מגדירים את הקבוצה התובעת אותה הם עותרים לייצג, כ"תושבי פקיעין וסמיע, שהתגוררו בישובים אלה במועד הגשת התובענה, אשר סבלו ממפגעי ריח שמקורם במפעלי המשיבות" (פיסקה ב' ברישא של בקשת האישור, וכן פיסקה 5(ב) של בקשת האישור).
ח.המבקשים מציינים, כי עילות התביעה העומדות להם הן: הפרת החובה החקוקה שבסעיף 3 של החוק למניעת מפגעים, התשכ"א-1961, עוולת מטרד ליחיד ורשלנות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
