בהמשך להחלטתי מיום 18/5/16 וכחלק בלתי נפרד ממנה, ולאחר שעיינתי במסמכים שהועברו לעיוני על ידי סלקום ופלאפון, אשר לגביהם נטען חיסיון, ושבתי ושקלתי את טענות הצדדים, להלן החלטתי:
1.סירובו של משרד התקשורת לספק למבקשים חלק מהמסמכים מכוחו של חוק חופש המידע, אינו משליך על זכותם של המבקשים לעתור לקבלת החומר במסגרת הליכי גילוי בתובענות דנן, שכן מדובר בשני מסלולים נפרדים ומובחנים מבלי ש"מלכות אחת נוגעת בחברתה" (רע"א 8224/15 תנובה נ' זילכה, 29/3/16). ממילא שגם אי הגשת עתירה מנהלית כנגד החלטת הסירוב של משרד התקשורת אינה חוסמת את זכותם של המבקשים לעתור לגילוי המסמכים בהליך דנן.
2.לצורך מתן ההחלטה אצא מההנחה הנוחה יותר לסלקום ולפלאפון, לפיה מחובת הסודיות, הקבועה בתקנה 9 לתקנות הבזק (הפיקוח על פעולותיו של בעל רישיון), תשמ"ו-1986, אכן נגזר חיסיון, כטענתן. עם זאת לא למותר להטעים, כי גם בהינתן הנחה זו, שאינה הכרחית, אין מדובר אלא בחיסיון יחסי, אשר בית המשפט מוסמך להסירו לשם גילוי האמת ועשיית צדק (רע"א 8943/06 יוחנן נ' סלקום, 18/11/09). את השיקולים העומדים ביסוד החיסיון, ובהם האינטרס לעודד ולשמר הליכי פיקוח יעילים, ובכלל זה שיתוף פעולה מלא ונטול חששות של הגורמים המפוקחים עם הרגולטור, יש לשקלל, אפוא, עם מידת חשיבותן של הראיות וחיוניותן.
3.בהתאם להחלטתי מיום 18/5/16 העבירה פלאפון לעיוני שמונה מסמכים, שפורטו במכתב לוואי מיום 31/5/16.
שישה המסמכים הראשונים, הכוללים דו"ח פיקוח ראשוני מיום 30/6/15 בנושא "אספקת שירותים בתנאים שווים – פלאפון תקשורת בע"מ", דוח פיקוח סופי מיום 31/12/15, הודעה מאותו מועד על כוונה להטיל עיצום כספי בגין הפרת הרישיון, ותגובות פלאפון לכל אלו - מתייחסים למתן הטבת הצטרפות של 20 ₪ למשך 12 חודשים למנויים חדשים המצטרפים לתכניות מסויימות, הטבה שנמנעה מלקוחות/מנויים קיימים של החברה במידה וביקשו להצטרף גם כן לאחת מתוכניות אלה.
דו"ח הפיקוח הראשוני מיום 7/7/15, ותגובתה של פלאפון, עוסקים במנויים שחזרו לפלאפון לאחר שעזבו אותה, זאת לאחר שקבלו לכאורה הטבות נוספות מעבר לאלה הניתנות לכל מנוי במסגרת התכנית שאליה הצטרף. הטבות אלה כללו, בין היתר, מתן 3 חודשים בחינם, הטבת הצטרפות של 4 ₪ למשך 10 חודשים, שירות תיקונים חינם למשך חודשים מספר, וכיוב'.
פניותיו של משרד התקשורת לפלאפון מאזכרות הן את הוראות הרישיון הנדונות בבקשות האישור דנן, הן את הבהרת משרד התקשורת מיום 31/10/13 לפיה חל איסור להפלות בין מנויים השייכים לאותה קבוצת מנויים ובכלל זה מנויים פרטיים חדשים, לרבות מתניידים, באמצעות מתן הטבות ותכניות תעריפים ייחודיות.
רואים אנו, כי הסוגיה העומדת במוקד פניותיו דלעיל של משרד התקשורת לפלאפון זהה לסוגיות הנדונות בבקשות האישור (כפי שפלאפון עצמה טענה בהתייחסותה מיום 30/6/15 לדוח הפיקוח הראשוני).
|