- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מינדלין נ' טיב טעם רשתות בע"מ
|
ת"צ בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
3962-02-14
7.7.2017 |
|
בפני השופטת: אסתר שטמר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: אלינה מינדלין עו"ד רועי קדם ו חיים פינץ |
המשיבה: טיב טעם רשתות בע"מ עו"ד עמרם גולן |
| פסק דין | |
-
בקשה לאישור תובענה ייצוגית, שעניינה הפרת חוק בניינים ציבוריים (מתקני שתיה של מים צוננים), תשמ"ז- 1986.
המבקשת טוענת כי המשיבות אינן מציבות מתקני שתיה למים צוננים במקום מרכזי בבית העסק שלהן, בניגוד להוראות חוק מתקני שתיה בשילוב עם סעיף 158ב בחוק התכנון והבניה, תשכ"ה- 1965, תקנות התכנון והבניה (בנינים ציבוריים), תשמ"א-1981, ופרט 8.01(8) בתוספת השנייה לתקנות התכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות), תש"ל- 1970, שלפיהם מוטלת על המשיבה חובה להציב מתקני שתיה של מים צוננים במקום מרכזי, נראה לעין הציבור, לשימוש חופשי בחינם על ידי כלל לקוחותיה.
המבקשת הגדירה את הקבוצה: "כלל לקוחות של המשיבה בשבע השנים שקדמו להגשת הבקשה ועד מועד אישורה שערכו קניות בסניפי המשיבה, ששטחם עולה על 350 מ"ק". והוסיפה והגדירה תת קבוצה: "כל אחד מחברי הקבוצה המיוצגת, אשר רכש בקבוק משקה במהלך קניותיו אצל המשיבה".
עילות התביעה שנמנו בבקשה הן: הפרת חובה חקוקה שבחוק מתקני שתיה; רשלנות; ועשיית עושר לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט- 1979.
הסעדים המבוקשים הם: מתן צו הצהרתי, לפיו הפרה המשיבה את הוראות חוק מתקני שתיה; פיצוי לחברי הקבוצה בגין הנזקים שנגרמו להם או פיצוי לטובת הציבור; מתן צו עשה המורה למשיבה להציב מתקן שתיה למים צוננים בפתח כל סניף או חנות שהיא מחזיקה, ששטחה עולה על 350 מ"ר.
המבקשת מעריכה את הנזק הממוני בסכום כולל של כ- 3,920,000 ₪, ואת הנזק הבלתי ממוני בסכום כולל של כ- 2,940,000 ₪.
-
המשיבה התמקדה בטעון כלפי העילה האישית של המבקשת, וטענה כי לא פנתה אל עובדי החנות על מנת שיפנו אותה למתקן שתיה שהיה בחנות; כי לא הציגה ראיה לרכישת בקבוקי שתיה; כי אין לפסוק פיצויי השבה כיוון שהמבקשת לא בקשה לבטל את העסקה, ואף לא טענה כי אלמלא העדר המתקן לא היתה רוכשת את בקבוקי השתיה; כי לא הוכח קיומו של נזק בלתי ממוני לפי דרישות הפסיקה; וכי לא התמלאו תנאי סעיף 8 בחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו – 2006.
לתשובת המשיבה צורף תצהירו של מר משה נקים, מנהל אגף תפעול אצל המשיבה.
בסעיפים 2-4 לתצהירו, הצהיר מר נקים:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
