חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"צ 38021-09-15 ואח' ח'וטבא נ' קבוצת כרמלטון בע"מ

תאריך פרסום : 31/10/2016 | גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי חיפה
38021-09-15,12848-09-15
25/10/2016
בפני השופט:
יגאל גריל- שופט בכיר

- נגד -
המבקש בת"צ 12848-09-15:
1. מישל זקאק
2. המבקשים בת"צ 38021-09-15: 1. אמין ח'וטבא 2. דועא נסאר (נמחקה)

עו"ד ישראל וולנרמן ואח'
עו"ד סאבר נסאר
המשיבות:
1. קבוצת כרמלטון בע"מ
2. נתיבי הכרמל מערכות ותפעול בע"מ (נמחקה)

עו"ד מ. פירון ושות'
החלטה
 

 

 

א.בפניי שתי בקשות:

 

האחת – בקשה לתיקון הגדרת הקבוצה בהחלטה בבקשת האישור מיום 19.9.2016 (להלן: "ההחלטה בבקשת האישור");

 

השניה – בקשה לאישור נוסח המודעה לפרסום, בהתאם לפיסקה ס"ד של ההחלטה בבקשת האישור.

 

ב.ביום 19.9.16 אושרה בקשתם של המבקש מס' 1 בת"צ 38021-09-15, מר אמין ח'וטבא, ושל המבקש בת"צ 12848-09-15, מר מישל זקאק.

 

במסגרת ההחלטה הנ"ל נקבע, כי המשיבה מס' 1 (להלן: "המשיבה") רשאית הייתה, לכאורה, לשלוח הודעת חיוב בגין תשלום המכונה "פיצוי והחזר הוצאות", למי שנסע במנהרות הכרמל בנתיב המיועד למנויים, מבלי שיש ברשותו מנוי ("הסכם שימוש") ומבלי ששילם עבור נסיעתו, בגין נסיעה רציפה אחת במנהרות, וזאת בין אם הרכב עבר במקטע או בשני מקטעים.

 

ג.בהחלטה בבקשת האישור נקבעה בפיסקה נ"ט הגדרת הקבוצה כך:

 

"כל אדם, תאגיד, או ישות משפטית אחרת, שרכבם נסע במנהרות הכרמל בנתיב המיועד למנויים, מבלי שיש ברשותם מנוי תקף ("הסכם שימוש"), ומבלי ששילמו עבור נסיעתםֹ, ואשר נדרשו לשלם, ושילמו בפועל, למשיבה תשלום פיצוי והחזר הוצאות (פו"ה) עבור כל אחד משני המקטעים בגין נסיעה רציפה אחת דרך מנהרות הכרמל, וזאת החל מן המועד בו החלה המשיבה לגבות את התשלום בגין פיצוי והחזר הוצאות, ועד למועד הגשת התביעה בת"צ 12848-09-15 (7.9.2015)."

 

ד.ביום 25.9.2016 הגישו המבקשים בקשה לתיקון הגדרת הקבוצה, בה נטען כי המבקשים בבקשות האישור לא ביקשו "לסיים" את המועד הרלוונטי לתובענה ביום הגשת בקשות האישור, ואף המשיבה לא טענה במסגרת תגובתה לבקשות האישור ובסיכומיה, כי היא חדלה מן הגביה בגינה הוגשו בקשות האישור.

 

לטענת המבקשים, יש לתקן את הגדרת הקבוצה כך שתכלול לקוחות שחויבו ביתר עד ליום בו יינתן פסק הדין בתובענה, או עד ליום בו נתקלה בקשת האישור, או כל תאריך נדחה אחר, שאם לא כן יהא צורך בהגשת בקשה או בקשות נפרדות עבור הלקוחות שחויבו על-ידי המשיבה ביתר במועדים המאוחרים למועד הגשת התובענה בת"צ 12848-09-15 (דהיינו, לאחר 7.9.2015), דבר שיביא לבזבוז משאבים ציבוריים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ