חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"צ 30704-10-15 דותן נ' רשת חנויות רמי לוי שיווק השיקמה 2006 בע"מ

תאריך פרסום : 24/04/2016 | גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי
30704-10-15
22/03/2016
בפני השופטת:
הדס עובדיה

- נגד -
מבקש:
ירון דותן קול
עו"ד קול
משיבה:
רשת חנויות רמי לוי שיווק השיקמה 2006 בע"מ יניב
עו"ד יניב
פסק דין

לאישור בקשת הסתלקות מבקשה לאשר תובענה כייצוגית לפי סעיף 16 לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו - 2006 

1.המבקש הגיש בקשה מוסכמת להסתלקות מבקשתו לאישור תובענה ייצוגית לפי סעיף 16 לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו – 2006 כנגד המשיבה (להלן בהתאמה: "בקשת ההסתלקות", "בקשת האישור", ו"החוק").

2.בבקשת האישור שהוגשה כנגד המשיבה טען המבקש כי רכש באמצעות האתר המקוון של המשיבה חמישה מוצרי חלב המצויים בפיקוח על פי חוק הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ"ו – 1996 (להלן: "חוק הפיקוח") וצווי הפיקוח שפורסמו מכוחו, אך המחיר שגבתה ממנו המשיבה עלה על המחיר המקסימאלי המותר על פי הוראות חוק הפיקוח וצווי הפיקוח. מדובר בחריגה בשיעורים הנעים בין שתי אגורות לעשר אגורות ליחידה, ובסך הכל חריגה בסך 48 אגורות מהמחיר בפיקוח בגין כלל הקניה. בנסיבות אלה על פי הנטען הפרה המשיבה את הוראות חוק הפיקוח וחוק הגנת הצרכן, תשמ"א – 1981, ביצעה עוולת הפרת חובה חקוקה, והתעשרה שלא כדין על חשבון לקוחותיה.

3. בטרם הוגשה תגובה מטעם המשיבה 1 לבקשת האישור, הגיעו הצדדים להסכמה המפורטת בבקשת ההסתלקות. המשיבה סבורה כי היא עמדה ועומדת בהוראות חוק הפיקוח וכי היא מקפידה על קיומן הן בסניפיה והן באתר המקוון. עם זאת לאחר בדיקה שערכה המשיבה הוברר לה כי בשל תקלה טכנית באתר המקוון בלבד, חלה שגיאה ביחס למוצרים נשוא בקשת האישור בשל הפחתת שיעור המע"מ מ- 18% ל- 17% בהתאם לצו מס ערך מוסף (שיעור המס על עסקה ויבוא טובין), התשע"ה – 2015 שתחולתו מיום 1.10.2015. מחירי המוצרים נשוא בקשת האישור עודכנו ותוקנו עוד ביום 1.11.2015 ובמקביל בדקה המשיבה את סך חיובי היתר בגין המוצרים בתקופה הרלבנטית ומצאה שסכום חיוב היתר הכולל עמד על 393.04 ₪ בלבד. המשיבה פעלה מידית להשבת הסכומים שנגבו ביתר מלקוחותיה באמצעות זיכוי כרטיסי האשראי שלהם, הכל כמפורט בתצהיר מר פנחס ללוש אחראי מחלקת תוכן ושיווק דיגיטלי במשיבה שצורף לבקשת ההסתלקות.

הצדדים הסכימו כי נוכח הפעולות שנקטה המשיבה ובשים לב לסכומים בהם עוסקת הבקשה אין אינטרס ציבורי בהמשך בירור בקשת האישור ולפיכך הוגשה בקשת ההסתלקות.

5.לאור הסכמות אלה הסכימו הצדדים שבקשת האישור תימחק ותובענת המבקש כנגד המשיבה תידחה.

6.בשים לב לתוצאה זו הסכימו הצדדים כי המשיבה תשלם למבקש גמול בסך 2,000 ₪ ושכ"ט לב"כ בסך 12,000 ₪ בתוספת מע"מ.

7.המבקש והמשיבה מבקשים לאשר את ההסתלקות שאינה יוצרת מעשה בית דין כלפי חברי הקבוצה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ