אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"צ 20680-07-15 גרי נ' סודהסטרים ישראל בע"מ

ת"צ 20680-07-15 גרי נ' סודהסטרים ישראל בע"מ

תאריך פרסום : 29/02/2016 | גרסת הדפסה

ת"צ
בית משפט השלום פתח תקווה
20680-07-15
22/02/2016
בפני השופטת:
אשרית רוטקופף

- נגד -
מבקשת:
מיכל גרי
משיבה:
סודהסטרים ישראל בע"מ
החלטה

  1. בפניי בקשה לאישור הסכם פשרה בהתאם לסעיף 18 לחוק תובענות ייצוגיות התשס"ו-2006 (להלן: חוק תובענות ייצוגיות).

  2. המבקשת הגישה נגד המשיבה תביעה ובקשה להכיר בה כתביעה ייצוגית. בתמצית ייאמר כי במסגרת התובענה טענה המבקשת שהמשיבה, חברה המפיצה בלעדית את מוצרי "סודהסטרים" בישראל, הפרה, בין היתר, את הוראות חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון מס' 40), באופן שיטתי וגורף; כך, הפרה זו באה לידי ביטוי בשיגור דברי פרסומת אל המבקשת (אשר ברשותה מכשיר "סודהסטרים" של המשיבה), מבלי שקיבלה הסכמה גורפת לכך ומבלי שאפשרה לה ולשאר נמענים לשלוח הודעת סירוב בדרך בה שוגרו פרסומות אלו.

  3. ביום 16/2/16, בטרם הוגשה כל תגובה מטעם המשיבה לבקשה, הוגשה הבקשה דנן במסגרתה עותרים הצדדים כי בית המשפט יורה על אישורו של הסכם הפשרה שהושג ביניהם. הצדדים צירפו לבקשתם העתק של הסכם הפשרה המוצע, ופירטו את עיקריו. בבקשה נטען, בין היתר, כי הסכם הפשרה הוא הדרך ההולמת והראויה להביא לסיום המחלוקת, וזאת – בשים לב לסיכויים ולסיכונים שבהמשך ניהול התובענה לעומת היתרונות והחסרונות שבהסכם הפשרה.

  4. ס' 18(ג) לחוק תובענות ייצוגיות קובע:

    "הוגשה לבית המשפט בקשה לאישור הסדר פשרה, ולא מצא בית המשפט טעם לדחות אותה על הסף, יורה על פרסום הודעה בדבר הגשת הבקשה לפי הוראות סעיף 25 וכן על משלוח ההודעה כאמור בצירוף העתק מהבקשה, מההסדר ומהתובענה, ליועץ המשפטי לממשלה, למנהל בתי המשפט ולכל גוף אחר או בעל תפקיד אחר שיקבע השר, ורשאי בית המשפט להורות על משלוח כאמור גם לאדם אחר כפי שיורה; הודעה לפי סעיף קטן זה תכלול את פרטי ההסדר שלגביו הוגשה הבקשה ויצוין בה האמור בסעיפים קטנים (ד) ו-(ו)".

  5. בשלב זה של הדיון בית המשפט נדרש אם כן רק להחליט האם יש מקום לדחות את הסדר הפשרה על הסף, או שניתן לקדמו בהתאם להוראותיו של חוק תובענות ייצוגיות. ההחלטה אם לאשר את הסדר הפשרה אם לאו, מתקבלת – ביחס להסדרים שבית המשפט לא מצא לנכון לדחותם על הסף – רק בסוף התהליך, לאחר שתתקבלנה תגובות המתנגדים (ככל שיימצאו כאלה) ותגובתו של היועץ המשפטי לממשלה ו/או גורמים אחרים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ