- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"צ 12614-08-12 פז נ' סונול ישראל בע"מ ואח'
|
ת"צ בית המשפט המחוזי תל־אביב-יפו |
12614-08-12
26.6.2016 |
|
בפני השופטת: שושנה אלמגור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת (התובעת): עירית פז עו"ד יוחי גבע |
המשיבות (הנתבעות): 1. סונול ישראל בע"מ 2. ספרינט מוטורס בע"מ עו"ד עמי ורוד ו רונה זמשטייגמן |
| פסק-דין | |
זה הוא מעשה בית דין מבחינתם של חברי הקבוצה בעילות שפורטו לעיל, ובין שאר השאלות המשותפות לכולם יש לשאול אם המשיבות הפרו את החיקוקים שנמנו בראש פסק-הדין ואם התעשרו אגב כך שלא כדין. בהתחשב בהפרה הנטענת תישאל השאלה איזה נזק נגרם לחברים, ובין השאלות המהותיות המתעוררות בהקשר זה נשאל בכמה תחנות תדלוק לא עמדו לרשות החברים חדרי שירותים נפרדים לגברים ולנשים, מהו מספרם של מי שבחרו להימנע מהשימוש בתא אחד ומה שיעור נזקם.
הצדדים המליצו על תשלום גמול בסך 5,000 ₪ למבקשת ושכר טרחה בסך 45,000 ₪, בצירוף מס ערך מוסף, לבא-כוחה. נוכח הטרחה שטרחה המבקשת, הסקר (החלקי) שערכה בתחנות התדלוק והתרומה שהביאה לקבוצה בעצם הגשת הבקשה לאישור – אישור ההסכמה מוצדק, וכך אני מורה. איני רואה טעם לעכב חלק משכר טרחתו של הפרקליט המייצג עד שיתקבל דוח פיקוח ובקרה, כפי שסבר היועץ המשפטי לממשלה כי נכון לעשות, מכיוון שהפעולה על-פי ההוראות שבפסק-הדין היא תמידית ואינה מוגבלת בזמן. כאן המקום להעיר כי טוב תעשינה הרשויות האמונות על חוק רישוי עסקים אם תפקחנה על קיום הוראותיו, ובמידת הצורך תנקוטנה את העיצומים הקבועים בו שנועדו להרתיע מפני אי-קיומן.
לסיום אזכיר עוד את העמדה שהגישה עמותת נגישות ישראל, אשר סברה כי בהזדמנות זו ראוי להתייחס לנושא הנגישות לנכים בתחנות הדלק, ככל שהדבר נוגע לקיום הוראותיו של חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות התשנ"ח – 1998 ( להלן: " חוק השוויון" ).
בית המשפט מברך את העמותה על ערנותה ומעורבותה בעניינים שהיא סבורה שעשוי להיות בהם ממשק והקשר לחוק השוויון. אולם בענינינו, כפי שציינו הצדדים בתגובתם לעמדתה, הסבו הם את תשומת הלב לכך שהבקשה אינה עוסקת בחוק השוויון ועילות התביעה מצומצמות לחוק רישוי עסקים ותקנות התברואה המתייחסות אליו. לפיכך הסדר הפשרה ופסק דין זה אינו מהווה מעשה בית דין נגד חברים בקבוצה, ככל שהדבר נוגע להפרת חוק השוויון, אם קיימת הפרה כזו.
פרסום שני – ביומונים ,ידיעות אחרונות' ו,גלובס', בנוסח נספח 1 לבקשה דנן ובאותיות קריאות וברורות.
ניתן בלשכתי היום, כ' סיוון תשע"ו (26 ביוני 2016).
המזכירות תשגר פסק-הדין לצדדים, למנהל בתי המשפט וליועץ המשפטי לממשלה.
שושנה אלמגור, שופטת |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
