- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- אתיקה מקצועית
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' דלוס ראיס מר
|
ת"פ בית משפט השלום כפר סבא |
57962-07-15
26.4.2017 |
|
בפני השופט: מיכאל קרשן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל ע"י פרקליטות מחוז מרכז עו"ד עדי ערד |
נאשמת: שלי דלוס ראיס מר עו"ד גיא עין צבי |
| גזר דין | |
-
הנאשמת, אזרחית הפיליפינים ילידת 1983, הורשעה על יסוד הודאתה בעובדות כתב אישום מתוקן, במסגרת הסדר דיוני שלא כלל הסכמה לעניין העונש, בביצוע עבירה של תקיפת בנסיבות מחמירות (תקיפת חסר ישע שלא גרמה לחבלה) (ריבוי עבירות), לפי סעיף 382(ב)(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן – "החוק")
-
לפי עובדות כתב האישום המתוקן, החל משנת 2011 ועד למעצרה ביום 20.7.2015 עבדה הנאשמת כמטפלת בנ.פ., ילידת 1926 (להלן – "הקשישה"), אשר סבלה ממחלת האלצהיימר ולא הייתה מסוגלת לדאוג לצרכי מחייתה או לשלומה, ללא עזרה או טיפול. הקשישה התגוררה בגפה בדירה בכפר סבא, ומכוח העסקתה התגוררה הנאשמת עמה ונשאה באחריות לצרכי מחייתה, בריאותה ושלומה.
-
במהלך התקופה שבין 1.3.2015 ליום 20.7.2015, בבית הקשישה, במספר רב של הזדמנויות, תקפה הנאשמת את הקשישה. הדבר בא לידי ביטוי בהכאת הקשישה בבטנה ובראשה באמצעות ידיה של הנאשמת, בטלטול ראשה של הקשישה, בהטחת גופה של הקשישה, תוך שהיא גורמת לה לכאב פיסי ונפשי, בין היתר בארבעת המקרים שפורטו בהמשך כתב האישום:
א. ביום 1.3.2015 בשעה 11:14 עת שכבה הקשישה במיטתה שבחדר השינה, משכה הנאשמת את רגלי הקשישה לכיוון הרצפה ואחזה בחזקה בערפה, כך שגופה של הקשישה עבר למצב ישיבה. מיד לאחר מכן הכתה הנאשמת באמצעות ידה את הקשישה בבטנה באופן שהדף את הקשישה לאחור עד שנשכבה. או אז משכה הנאשמת שוב בחולצתה של הקשישה, הרימה את גופה למצב ישיבה והכתה בראשה של הקשישה.
בהמשך יצאה הנאשמת מחדר השינה והקשישה נשכבה על המיטה. כאשר חזרה הנאשמת לחדר השינה, הניחה את רגליה של הקשישה לכיוון הרצפה ומשכה את הקשישה למצב ישיבה על ידי משיכת הכובע שחבשה הקשישה על ראשה, השקתה את הקשישה באמצעות כוס שאחזה בידה ולאחר מכן הכתה אותה בראשה באמצעות ידה באופן שהפיל את הקשישה שוב למיטתה.
ב. ביום 17.5.2015 בשעה 12:07 עת ישנה הקשישה במיטתה בחדר השינה, אחזה הנאשמת ברגליה של הקשישה, הניחה אותן על הרצפה ומשכה את ידה של הקשישה, כך שהקשישה עברה למצב ישיבה. או אז דחפה הנאשמת את הקשישה באמצעות ידיה והטיחה את גופה לאחור, כך שהקשישה נשכבה על המיטה, ואז הכתה אותה באמצעות אגרופה בבטנה. מיד לאחר מכן משכה הנאשמת את הקשישה למצב ישיבה, ואז לפתה את צווארה באמצעות ידיה והטיחה את גופה בשנית למצב שכיבה. או אז משכה הנאשמת את הקשישה, העבירה אותה למצב ישיבה והטיחה את ראשה שוב לאחור, כך שהקשישה שוב נשכבה. לאחר מכן שבה הנאשמת ומשכה את הקשישה למצב ישיבה ושוב הכתה אותה בבטנה.
בדקות שלאחר מכן הכתה הנאשמת את הקשישה באמצעות אגרופה חמש מכות במצחה של הקשישה.
ג. ביום 1.6.2015 בשעה 16:30, עת ישבה הקשישה על כסא גלגלים בפינת האוכל בבית, עמדה הנאשמת בסמוך אליה, הטתה את ראשה לאחור והכתה בה באגרופה באזור פניה. בהמשך, עמדה הנאשמת מאחורי כיסא הגלגלים של הקשישה, לפתה את גרונה בשתי ידיה וטלטלה את ראשה של הקשישה ואז הכתה אותה בבטנה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
