אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"פ 56203-05-14

ת"פ 56203-05-14

תאריך פרסום : 05/01/2015 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית דין אזורי לעבודה חיפה
56203-05-14
26/11/2014
בפני השופט:
אסף הראל

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד א' דוהן
נאשמים:
1. מרכז הורים נהריה בע"מ ח.פ. 510941065
2. איתי בן אליהו ריכטר

עו"ד ר' משה
גזר דין
 

 

  1. ביום 25.11.14 הודיעו הצדדים כי הגיעו להסדר טיעון במסגרתו יודו הנאשמים בעובדות כתב האישום. על פי הסדר הטיעון, כנגד הנאשמת 1 יוטל קנס של 120,000 ש"ח לתשלום ב- 24 תשלומים חודשיים וכן תתחייב באמצעות מנהלה, הנאשם 2, לחתום על התחייבות בסך 120,000 ש"ח להמנע מביצוע עבירות על חוק הגנת השכר, התשי"ח – 1958 (להלן – חוק הגנת השכר) למשך שלש שנים. באשר לעונש שיושת על הנאשם 2, מודבר בהסדר טיעון פתוח, והצדדים טענו את טיעוניהם לעונש.

     

  2. הנאשמים הודו בעובדות כתב האישום ובהכרעת דין מיום 25.11.14 הרשעתי אותם בעבירות כמפורט להלן: את הנאשמת 1 הרשעתי בעבירה של ניהול תלושי שכר מבלי לכלול את כל הפרטים המנויים בחוק הגנת השכר, עבירה לפי סעיף 24(ב) ו-25ב(א)(2) לחוק הגנת השכר וכן בעבירה של אי העברת סכומים שנוכו משכרם של עובדים - עבירה לפי סעיף 25א(א) ו-25ב(ג) לחוק הגנת השכר וכל זאת בהתייחס לעובדים ולמקרים המפורטים בטבלה א' וטבלה ב' לכתב האישום. את הנאשם 2 הרשעתי בעבירה של הפרת אחריות אישית של נושא משרה - עבירה לפי סעיפים 26, 24(ב), 25א(א), 25ב(ג) לחוק הגנת השכר.

     

  3. על פי עובדות כתב האישום, הנפיקה הנאשמת 1 בחודשים 9-10/2010, לעשרה מעובדיה, תלושי שכר שלא כללו פירוט של מספר שעות העבודה ושל גמול העבודה בשעות נוספות. בנוסף לכך, ניכתה הנאשמת 1 משכרם של 13 עובדיה, ב- 73 הזדמנויות שונות בין החודשים 1/2008-10/2009 סכומים שהיו מיועדים להעברה לקרן פנסיה, אולם לא העבירה סכומים אלו לקרן הפנסיה תוך 30 ימים ממועד הניכוי, וזאת בניגוד להוראות חוק הגנת השכר. הנאשם 2 לא פיקח ולא עשה את כל שניתן להבטיח שהוראות חוק הגנת השכר כאמור יקויימו. כעולה מטיעוני הצדדים, הכספים שנוכו משכר העובדים הועברו לקרן הפנסיה עובר להגשת כתב האישום כאן.

     

  4. לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים ולעובדות כתב האישום, החלטתי לאשר את הסדר הטיעון.

     

  5. מקובלת עלי טענת המאשימה כי בפנינו מקרה של ריבוי עבירות. אין מדובר בעבירה אחת. ניכוי סכומים משכר עובד לשם העברתם לקרן הפנסיה – והמחדל להעביר כספים אלו לקרן, כמו הנפקת תלוש שכר שאינו כולל בחובו את הפרטים הנדרשים בהתאם לחוק הגנת השכר – הן פעולות המתחדשות מדי חודש בחודשו. כל מחדל כזה הוא עבירה בפני עצמה. אין לראות במקרה דנן שבו חדלה הנאשמת 1 ב- 73 מקרים חודשיים מובחנים מהעברת הכספים לקרן הפנסיה או חדלה ב- 20 מקרים מובחנים להנפיק תלושי שכר שיכללו את כל הפרטים בהתאם לחוק הגנת השכר – משום עבירה אחת או שתי עבירות (סעיף 40יג לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן –החוק)).

     

  6. בשל אי העברת כספים שנוכו משכרו של עובד לקרן פנסיה נפגעים מספר ערכים חברתיים. האחד, נגרע משכרו של העובד סכום כספי שלא כדין וללא הצדק. שנית, אי העברת הכספים לקרן הפנסיה עשויה להעמיד את העובד בסיכון לכך שלא יהיה מבוטח בביטוח שאירים או ביטוח אבדן כושר עבודה, דבר העשוי להטיל את העלות על החברה בכללותה. הנפקת תלושי שכר ללא הכללת פירוט נדרש תורמת להעצמת פער המידע בין המעסיק לבין העובד, בכך שנשללת מהעובד היכולת לוודא כי השכר ששולם לו עולה בקנה אחד עם היקף עבודתו באותו החודש.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ