ת"פ 48347-12-12 מדינת ישראל נ' הדרה
|
ת"פ בית משפט השלום ירושלים |
48347-12-12
26.1.2015 |
|
בפני השופטת: חנה מרים לומפ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשם: הבטום הדרה |
| גזר דין | |
רקע
-
ביום 26 בפברואר 2014 הודה הנאשם בכתב אישום המייחס לו עבירה של החזקת נשק לפי סעיף 144(א) לחוק העונשין התשל"ז-1977 (להלן: "החוק"), עבירה של שיכור המחזיק נשק לפי סעיף 193(ב) לחוק ועבירה של ירייה מנשק חם באזור מגורים לפי סעיף 340א לחוק.
-
על פי עובדות כתב האישום, ביום 10.8.10 בשעות הבוקר המוקדמות, שהה הנאשם יחד עם אחר במסעדה והם שתו יחד לשכרה. האחר עזב את המסעדה כשהוא מותיר אחריו את תיקו ובתוכו אקדח (להלן: "האקדח"). הנאשם לקח את התיק בידיעה כי האקדח בתוכו, יצא מהמסעדה והסתובב ברחובות באזור המסעדה. בהמשך הגיע הנאשם לרחוב אגריפס בשוק מחנה יהודה, הוציא את האקדח, דרך אותו וירה שתי יריות באוויר. לאחר מכן דרך אותו פעם נוספת והכניס אותו לחגורת מכנסיו כאשר כדור נמצא בקנה והמשיך להסתובב ברחובות העיר.
-
במסגרת הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום הוסכם בין הצדדים כי הנאשם ירה באקדח לאחר שחש מאוים. לבקשת ב"כ הנאשם ובהסכמת ב"כ המאשימה נשלח הנאשם לשירות מבחן ולממונה על עבודות השירות על אף שהמאשימה הדגישה כי עמדתה להטלת מאסר ממש.
תסקיר שירות מבחן
-
ביום 15 בספטמבר 2014 הוגש תסקיר שירות מבחן. מהתסקיר עולה כי הנאשם בן 35, נשוי, ונכון למועד כתיבת התסקיר היתה אשתו בחודש השישי להריונה. בתסקיר סקרה קצינת המבחן את נסיבות חייו של הנאשם, מהם עולה כי הנאשם גדל באתיופיה, אביו נהרג במהלך מלחמה בין קבוצות אתניות במדינה ואחיו נחטף ולא ידוע מה עלה בגורלו. בשנת 2002 עלה הנאשם לישראל בגפו והמשיך לתמוך באמו ובמשפחתו שנשארה באתיופיה. עם עלייתו ארצה ניסה הנאשם להשתלב במסגרת להשלמת בגרויות, אולם לא הצליח להתמיד בכך, בשל הצורך לעבוד ולהתפרנס. בשנת 2005 התגייס הנאשם לשירות צבאי מקוצר והתעתד לשרת כנהג משאית, אך לא השלים את מבחני הרישוי בשל התקופה הקצרה בה שירת, את תפקידו ביצע לשביעות רצון מפקדיו.
בשנת 2012 במסגרת ביקור משפחתי באתיופיה הכיר הנאשם את אשתו ונישא לה ובינואר 2014 היא עלתה ארצה אולם מעמדה טרם הוסדר זאת בשל תיקו הפתוח של הנאשם. הנאשם תאר כי הדבר מסב לו קשיים, שכן אשתו אינה מבוטחת בקופ"ח בשל כל והוא נאלץ לממן לה טיפולים באופן פרטי.
קצינת המבחן ציינה כי הנאשם הביע בפניה חרטה כנה על מעשיו, קיבל אחריות מלאה עליהם ומבין את המחיר שהוא משלם בגין מעשיו. הנאשם הסביר לקצינת המבחן כי נטל עמו את התיק מאחר שחשש להשאירו במסעדה מבלי שידע שבתיק יש נשק ורק בהמשך גילה זאת. לדבריו נאלץ לירות, שכן חש מאוים כאשר נתקל בשני בני מיעוטים אשר ביקשו ממנו סיגריה, תוך שהם דוחפים אותו לקיר. הנאשם שלל בפני קצינת המבחן שימוש לרעה באלכוהול ומסר לה כי מזה תקופה ארוכה הוא אינו שותה. לדבריו בסמוך לעלייתו ארצה שתה לצורך הפגת מתח ותחושת שחרור. הנאשם מסר בפני קצינת המבחן כי הוא אינו זקוק להתערבות טיפולית.
קצינת המבחן התרשמה כי הנאשם אינו בעל קווים תוקפניים או אלימים ובדרך כלל הוא פועל בהתאם לדפוסי התנהגות וחשיבה תקינים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|