- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"פ 44645-01-15 מדינת ישראל נ' אבו סביח(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום ירושלים |
44645-01-15
22.4.2015 |
|
בפני השופט: מרדכי כדורי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשם: מסבאח אבו סביח (עציר) |
| החלטה | |
כתב האישום שהוגש נגד הנאשם מייחס לו 14 עבירות של הסתה לאלימות או טרור, בניגוד לסעיף 144ד2 לחוק העונשין תשל"ז – 1977, ו-8 עבירות של תמיכה בארגון טרור, לפי סעיפים 4(ב)+(ז) לפקודה למניעת טרור.
על פי עובדות כתב האישום, הנאשם פרסם בעמוד הפייסבוק שלו למעלה מ- 20 פרסומים, בהם קריאות למעשי אלימות וטרור נגד אזרחים וכוחות הביטחון, דברי שבח, אהדה עידוד, תמיכה והזדהות כלפי מעשי אלימות וטרור וכלפי מבצעיהם, וכן דברי שבח, אהדה, תמיכה והזדהות עם מחבלים ומבצעי פיגועים.
בדיון שהתקיים ביום 26/3/2015 העלה הסנגור שלוש טענות מקדמיות.
לטענתו, קיימים מספר פגמים בכתב האישום. כך, בשל הפרסום הנזכר בסעיף א לפרק העובדות מיוחסות לו עבירות על שתי ההוראות הנ"ל. בנוסף, כתב האישום אינו מפרט את הוראת החוק שהופרה על ידי הנאשם בנוגע לפרסומים בסעיפים ט"ו ו-כ"ב לפרק העובדות.
עוד טען הנאשם, בתמצית, כי מדינת ישראל אפשרה לתושבי מזרח ירושלים להשתתף בבחירות שנערכו ברשות הפלסטינית, וזאת על אף שהיתה מודעת לכך שארגון החמאס משתתף בבחירות. בסופו של דבר, הארגון האמור זכה בבחירות. מצב דברים זה יוצר מצג המקשה על אדם מן היישוב להבין היכן מצוי הגבול של האישום הפלילי, ומהם גבולות הביטוי המוגן.
הנאשם הוסיף וטען כי הוא הוזמן למספר פגישות עם גורמי ביטחון, במהלכן הוא לא הוזהר בנוגע לפרסומים שהעלה בפייסבוק.
בתגובתה הבהירה המאשימה כי בשל הפרסום הנזכר בסעיף א לפרק העובדות, מיוחסת לנאשם עבירה של תמיכה בארגון טרור בלבד. עוד הבהירה המאשימה כי הפרסום הנזכר בפרק טו לפרק העובדות צוין בכתב האישום כרקע לעבירות המתוארות בסעיפים ט"ז עד י"ז בלבד. המאשימה הוסיפה והבהירה כי בשל הפרסום הנזכר בסעיף כ"ב לפרק העובדות היא מייחסת לנאשם עבירה של תמיכה בארגון טרור.
לנוכח הבהרותיה של המאשימה הוסרה העננה לה טען הנאשם, הוא מודע היטב לעבירות המיוחסות לו, והדיון בטענותיו בעניין מתייתר.
לא מצאתי ממש בטענת הנאשם כי אדם מן היישוב יתקשה להבין את גבול האישום הפלילי. העובדה שהתאפשר לתושבי מזרח ירושלים להשתתף בבחירות לרשות הפלסטינית אינה מלמדת, ולו ברמז, כי בוטלו האיסורים להסית לאלימות או טרור ולתמוך בארגון טרור, או כי בוטלה הכרזת ארגון החמאס כארגון טרוריסטי.
אני אף מתקשה להבין מדוע סבור הנאשם כי אדם מן היישוב ימצא שקריאות לעיוורונם של חיילי צה"ל, לתבוסתם מול אויביה של מדינת ישראל, לתמיכה בחוטפים וברוצחים של נערים יהודים, להבערת אינתיפאדה בירושלים וכיוצא בזה, נמצאות בגבול המותר של האישום הפלילי, בשל השתתפותם של תושבי מזרחי ירושלים בבחירות הנ"ל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
