ת"פ 35722-02-15 מדינת ישראל נ' טפליצקי
|
ת"פ בית משפט השלום קריות |
35722-02-15
4.7.2016 |
|
בפני השופט: יוסי טורס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשמת: אירדה טפליצקי |
| החלטה | |
הבקשה והעובדות הנחוצות.
-
לפני בקשה לביטול כתב האישום וזאת בשל התיישנות ולחלופין מחמת שיהוי. אפרט להלן את העובדות הנחוצות לצורך הכרעה בבקשה.
-
נגד הנאשמת הוגש כתב אישום המייחס לה עבירות של גניבה בידי עובד, שימוש במסמך מזויף וכן זיוף בכוונה לקבל דבר. כתב האישום מתאר כי עובר ליום 16.4.07 זייפה הנאשמת שיק השייך למעבידה ומסרה אותו לאחרים. בכתב האישום מתואר אירוע דומה נוסף וניתן להבין כי הוא התרחש כרונולוגית לאחר האירוע הקודם.
-
בתחילה הוגש נגד הנאשמת כתב אישום בשנת 2011 אך הוא בוטל לאיתור. טענת הסנגור היא שלאחר ביטול כתב האישום, לא עשתה המאשימה די לאיתור הנאשמת והבאתה לדין, ומשכך אין לראות בהגשת האישום בשנת 2011 כאירוע המאפס את תקופת ההתיישנות.
-
עוד טוען הסנגור לחלופין, כי במקרה זה קיים שיהוי ממשי שיש בכוחו להביא לביטול האישום. בעניין זה נטען כי חלפו תשע שנים מאז האירוע; המעביד מצוי בקשרים טובים עם הנאשמת; וקשה לראות "איזה עונש ראוי להטיל עליה" בנסיבות אלה.
-
המאשימה הגישה תגובה בכתב. בתגובתה פירטה את שורת הפעולות והמאמצים שנעשו על מנת לנסות ולאתר את הנאשמת. משכך, ביקשה המאשימה לדחות את הבקשה.
דיון והכרעה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|