ת"פ 30706-05-12 מדינת ישראל נ' צקול(פורמלי)
|
ת"פ בית משפט השלום רחובות |
30706-05-12
2.3.2016 |
|
בפני השופטת: עינת רון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשם: קסאו צקול |
| גזר דין | |
|
לאחר ניהול הליך של הוכחות הורשע הנאשם בעבירות של גניבה, גניבת כרטיס חיוב, הונאה בכרטיס חיוב, התפרצות למקום מגורים על מנת לבצע גניבה ואיומים.
תמצית העובדות המפורטות בהרחבה בהכרעת הדין הן כי בתאריך 25/4/12 התפרץ הנאשם לביתה של המתלוננת בגן יבנה בכך שפתח את דלת מרפסת הבית.
הנאשם נטל מן הבית פריטי רכוש , לרבות ארנק שהכיל כסף מזומן בסכום של 150 ₪ וכרטיס כספומט של המתלוננת. באותו יום, באמצעות כרטיס זה, ביצע הנאשם חמש משיכות שונות מסניף בנק הפועלים בגן יבנה מחשבונה של המתלוננת בסכום כולל של 3,800 ₪.
בתאריך 10/5/12 הגיעו שוטרים לחנות בגן יבנה על מנת לעכב את הנאשם שנמצא במקום. הנאשם שהיה תחת השפעת אלכוהול איים על השוטרים באומרו להם כי יזיין אותם, וכי לא יתעסקו איתו כי הם יודעים למה הוא מסוגל.
התביעה הדגישה את הערכים המוגנים בהם פגע הנאשם במעשיו והם הגנה על שלום הציבור ועל רכושו, הגנה על תחושת ביטחון הציבור, הגנה על פרטיות והגנה על יכולתם של השוטרים לבצע מלאכתם נאמנה.
לטעמה של התביעה מידת הפגיעה של הנאשם שבערכים אלה היא גבוהה.
התביעה טענה כי בית המשפט העליון רואה בחומרה עבירות מעין אלה והציגה פסיקה כתימוכין לטיעוניה.
עוד הדגישה התביעה כי תופעת ההתפרצות לדירות וגניבות המן גורמת מעבר לנזק הכלכלי גם לפגיעה בפרטיותם של הדיירים ולאובדן ביטחונם האישי. לעבירות אלה השלכות רוחביות רבות במישורים כלכליים ויש להם נזקים מצטברים לציבור כולו.
על כן לטעמה של התביעה, יש להטיל ענישה מכבידה ומרתיעה.
התביעה הביאה מרמת הענישה הנוהגת בעבירות מעין אלה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|