- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' ממו
|
ת"פ בית משפט השלום בית-שמש |
29405-06-15
23.3.2017 |
|
בפני השופטת: מאיה אב-גנים ויינשטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל עו"ד יצחק חנוך |
נאשם: חיים ממו עו"ד ציקי פלדמן |
| גזר דין | |
-
הנאשם הודה והורשע בתקיפת עובד ציבור, עבירה לפי סעיף 382א(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין", "החוק").
-
בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן, בתאריך 09/05/14 בשעה 16:00 או בסמוך לכך, במרפאת ט.ר.מ. בבית שמש, הכה הנאשם את המתלונן- ד"ר ט., בצווארו.
תסקיר שירות המבחן:
-
בעניינו של הנאשם הוגש תסקיר שירות מבחן ממנו עולה כי המדובר בנאשם בן 37, נשוי ואב לארבעה ילדים. שירות המבחן התרשם מנאשם בעל יכולות הסתגלות ויציבות מרשימות, המנהל אורך חיים נורמטיבי ושומר חוק בדרך כלל, ומפגין ערכים פרו חברתיים של עזרה לזולת ואחריות רבה לתפקידים בחייו.
הנאשם לקח אחריות מלאה על מעשיו, הודה והביט חרטה. לטענתו, מתוך רצון לעזור לשכנתו הקטינה אשר נפצעה, הבהיל אותה לטרם, אך הצוות הרפואי סרב לטפל בה מאחר שלא הייתה בידיו תעודת זהות. מתוך הלחץ בו היה שרוי, פעל באופן תוקפני והוא מצר על כך.
-
שירות המבחן התרשם שהעבירה אינה מאפיינת את אורח חייו של הנאשם. המעשה נעשה באימפולסיביות, מתוך לחץ לעזור לילדה. רמת הסיכון הנשקפת להישנות מקרים דומים בעתיד נמוכה מאוד.
בתסקיר הומלץ להימנע מהרשעת הנאשם ולהטיל עליו צו של"צ בהיקף של 150 שעות.
עדי הנאשם לעונש:
-
מר פנחס לבנברג, מעסיקו של הנאשם, העיד שהנאשם מועסק במוסד לחסרי ישע, בו מטופלים אנשים בעלי פיגור שכלי בדרגות שונות. הנאשם מעורב בכל הקשור לחיי המטופלים המוסד. בנוסף לאמור, הנאשם ממונה על חלוקת מזון למשפחות נזקקות בעיר בית שמש. מר לבנברג טען, כי לו תיוותר ההרשעה על כנה, לא יוכל להמשיך ולהעסיקו במוסד וזאת, מאחר שהמדובר בעמותה ציבורית הכפופה לנהלים.
-
אביה של הילדה אותה לקח הנאשם למרפאת טרם, מר יצחק טוביאנה, העיד שמאחר שלא היה בביתו, הנאשם הוא שלקח את בתו למרפאת טרם, עם בוהן מרוסקת. כשהגיע מר טוביאנה למרפאה עם תעודת הזהות, סרבו במרפאה לטפל בבתו, בטענה שאין הם מטפלים במשפחה אלימה.
טיעוני הצדדים לעונש:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
