ת"פ 17561-11-11 מדינת ישראל נ' בר און
|
ת"פ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
17561-11-11
20.1.2015 |
|
בפני השופט: עידו דרויאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל עו"ד רסקין |
נאשם: יעקב בר און עו"ד אמרני |
| הכרעת דין | |
מהלך הדיון:
-
ביום 27.5.14 הודה הנאשם בכתב האישום והופנה לשירות המבחן לעריכת תסקיר קודם להכרעת הדין.
-
התסקיר הוגש לדיון שנערך ביום 23.11.14, אך לבקשת ההגנה נדחו הטיעונים להרשעה ולעונש לצורך איסוף מסמכים והסרת מחדלים.
-
בדיון שהתקיים ביום 23.12.14 לא הוגשו מסמכים, וגם ארכה שניתנה עד היום – 20.1.15 – לא נוצלה באופן חלקי בלבד, וברגע האחרון, עם הגשתם של מסמכים מסוימים בבוקר הדיון.
רקע ומעשי הנאשם:
-
הנאשם והמתלוננת היו נשואים זה לזו והתגרשו בחודש יוני 2009. במהלך נישואיהם ניהלו השניים חשבון בנק משותף.
-
ביום 10.9.08 ביקש הנאשם לקבל הלוואה מחברת מוסדות נירים ירושלים בע"מ שהנה עסק למתן הלוואות חוץ בנקאיות, ונדרש למסור המחאה לביטחון ההלוואה בסך של 100,000 ₪.
-
הנאשם רשם המחאה המשוכה על החשבון המשותף ע"ס 100,000 ₪ וזייף עליה את חתימת המתלוננת, בכוונה לקבל במרמה את ההלוואה. את ההמחאה מסר לחברה, כשהוא טוען בכזב, בעל-פה ובכתב, כי ההמחאה נחתמה בנוכחותו על-ידי המתלוננת. עקב זאת קיבל הנאשם במרמה מהחברה הלוואה בסך האמור.
-
הנאשם לא פרע את חובו, ההמחאה לא כובדה, והחברה פתחה בהליכי גבייה נגד המתלוננת בהוצאה לפועל. בבירור שערכה התביעה עם המתלוננת נמצא כי החברה שוכנעה שחתימת המתלוננת זויפה והליכי ההוצאה לפועל נגדה הופסקו (הודעת התביעה, עמ' 23 לפרוט').
-
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|