- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ט 56394-03-16 אלבז נ' גרסון
|
ת"ט בית משפט השלום ירושלים |
56394-03-16
27.3.2016 |
|
בפני הרשמת: סיגל אלבו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: קרין גרסון |
משיב: שמעון אלבז |
| החלטה | |
|
לפני התנגדות לביצוע שטר.
המשיב הגיש לביצוע שיק אשר נמשך על ידי המבקשת לפקודתו. המדובר בשיק ע"ס 3,600 שמועד פירעונו ביום 1.2.16.
המבקשת טוענת כי מדובר בשיק אשר נמסר למשיב לתשלום דמי שכירות עבור דירה אותה שכרה מהמשיב. בתום תקופת השכירות, ביקשה המבקשת ארכה של מספר ימים, על מנת לפנות את הדירה, והמשיב הסכים, כאשר הוסכם בין הצדדים כי המבקשת תשלם דמי שכירות עבור הימים בהם המשיכה להתגורר בדירה.
המבקשת עזבה את הדירה בחלוף שלושה ימים, ובניגוד להסכם, הפקיד המשיב את השיק.
המבקשת טוענת כי לא קיבלה תמורה וכי הוסכם בין הצדדים כי תשלם למשיב סכום של 360 ₪ עבור שלושת הימים בהם התגוררה בדירה.
כידוע, מטרתו של הליך סדר הדין המקוצר הינה למנוע דיון בתובענה רק אם ברור הדבר ונעלה מספק שאין לנתבע כל סיכוי להצליח בהגנתו (ראו: ע"א 544/81 מנחם קיהל בע"מ נ' סוכנות מכוניות לים התיכון בע"מ, פ"ד לו(3) 518, 524; י' זוסמן סדרי הדין האזרחי (מהד' שביעית, 1995), בעמ' 675. לפיכך נפסק כי גם מי שההגנה שבפיו דחוקה וסיכוייו לדחיית התביעה נגדו קטנים, יקבל מתן רשות להתגונן. במסגרת הדיון בבקשה למתן רשות להתגונן אין בית המשפט רשאי לקבוע עובדות או לקבוע מהימנות עדויות ואף טענה שהעלה הנתבע בעל-פה כנגד מסמך בכתב יכולה לבסס הגנה לכאורה (זוסמן, בעמ' 675-676, 678). ככל שהנתבע הציג הגנה לכאורה יש ליתן לו רשות להתגונן ואין לבדוק כיצד יצליח להוכיח את הגנתו או מהו טיב ראיותיו (ראו: ע"א 3374/05 אליהו אוזן נ' בנק איגוד לישראל בע"מ (פורסם בנבו)).
הואיל וטענות המבקשת, כי השיק הצג לפירעון בניגוד להסכם בין הצדדים וכי לא קיבלה תמורה עבורו, עשויות להקנות לה הגנה לכאורה בפני התביעה, הרי שבהתאם לסמכותי על-פי תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אני מורה על קבלת ההתנגדות.
יחד עם זאת, משהמבקשת מודה בחוב של 360 ₪ למשיב, הרי שיש להתנות קבלת ההתנגדות בהפקדת סכום החוב בו מודה המבקשת, בקופת בית המשפט.
המבקשת תפקיד סכום של 360 ₪ בקופת בית המשפט, בתוך 15 יום.
עם הפקדת הסכום, ולנוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר, ועל הצדדים לנהוג בהתאם להוראת תקנה 214ב' 1 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: התקנות").
התובע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנות 214ג ו-214ח לתקנות, בתוך 30 יום, וכן יפרע את הפרשי האגרה אותם עליו לפרוע על-פי דין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
