ת"ט 54973-01-14 פרידגוט נ' פפויפר
|
ת"ט בית משפט השלום נתניה |
54973-01-14
29.7.2014 |
|
בפני הרשמת: יפעת ביטון אונגר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע (המשיב): יעקב פרידגוט |
הנתבע (המבקש): יחיאל מנחם פפויפר |
| החלטה | |
1.המשיב אוחז בשלושה שיקים שמשך המבקש לפקודתו, שניים מהם על סך של 8,700 ₪ כ"א והשלישי ע"ס 8,600 ₪. כל השיקים חוללו מחמת מתן הוראת ביטול.
אין מחלוקת כי השיקים נמסרו במסגרת יחסי שכירות בין הצדדים, כאשר המבקש שכר מהמשיב נכס בירושלים.
2.טוען המבקש בהתנגדותו לביצוע השיקים, כי במשא ומתן על תנאי השכירות, הוצג הנכס כדירת יוקרה. צדדים הסכימו, לאור מצג זה, על דמי שכירות גבוהים מאוד, בסך 8,500 ₪ לחודש. בין היתר היו מותקנות בדירה נברשות מיוחדות שהיו חלק בלתי נפרד מהמראה היוקרתי של הדירה ומשקלן בדירה היה מכריע.
דא עקא, שבמועד מסירת הדירה למבקש, נדהם האחרון לגלות שכל הנברשות נעקרו ממקומן וחוטי החשמל נותרו משתלשלים גלויים מהתקרה והקירות. מצב דברים זה הותיר את מראה הדירה כלאחר פוגרום. אף יצר סכנת חיים משום שחוטי החשמל נותרו חשופים. בנוסף, עקירת הנברשות מבלי לטרוח להתקין נורות פשוטות, גרמה להעדר תאורה בנכס. מוסיף המבקש וטוען שגם שקעים נעקרו ממקומם ופתחי החשמל נותרו חשופים ואף המזוזות נעקרו.
לאור האמור, במעמד מסירת הדירה כשהסתבר שזהו המצב, הותיר המבקש חפציו בנכס ועבר עם משפחתו ללון אצל הוריו.
ביום המחרת, לאחר ניסיונות מספר, זכה לשוחח עם המשיב אשר טען כי על המבקש לרכוש את החסר מכספו, משום שאינו חייב להותיר בדירה נברשות, שקעים ומזוזות.
בלית ברירה, המבקש רכש אביזרי חשמל פשוטים והתקין אותם בדירה על חשבונו וכך גם שאל והתקין מזוזות.
לטענתו, הציע המשיב לשלם לו 1,000 ₪ בגין התקנת האמור.
3.בשלב מאוחר יותר, כך טוען המבקש, הסתבר שאין מדובר בנכס יוקרתי, וזאת בלשון המעטה. המערכות בדירה לא פעלו (מאווררי חדרי השירותים אינם תקינים, מערכת הסקה מרכזית לחימום מים לא תקינה, דוד חשמל לא תקין ואף לא מחובר ליחידת ההורים וכו'). המבקש טוען כי פניותיו החוזרות ונשנות למשיב על האמור הושבו ריקם.
למרות זאת, המשיך ושילם בלית ברירה דמי שכירות מופקעים עבור הדירה.
למעלה מכך, טען המבקש כי בסלון הדירה (לשעבר מרפסת שנסגרה) קיימים חלונות גדולים בעדם אפשר לצפות בנוף באזור ייחודי בירושלים, שהיווה חלק נכבד בהחלטה לשכור את הדירה. דא עקא, כי הזכוכיות היו עכורות ובעת חתימת ההסכם נאמר כי מדובר בלכלוך שניתן לנקותו. ברם, אנשי המקצוע שהתבקשו לנקות את החלונות, הבהירו שהחלונות הותקנו בצורה שגויה, באופן שבו נכנסים אדים למרווח בין הזכוכיות הכפולות. ניקיון טוב ככל שיהא לא יועיל להסרת העכירות. המשיב סירב לתקן אף פגם זה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|