- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ט 4274-07-14 קידר נ' ענטר
|
ת"ט בית משפט השלום תל אביב - יפו |
4274-07-14
22.1.2015 |
|
בפני הרשם הבכיר: יגאל נמרודי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
משיב: אופיר קידר |
מבקשת: קרן ענטר |
| החלטה | |
להלן החלטתי בבקשת המבקשת ליתן לה רשות להתגונן:
המבקשת (ביחד עם בעלה) שכרה מהמנוח אליהו קידר ז"ל (להלן – המנוח) מוסך. בהתאם לנטען, ביום 17.3.2013 העניק המנוח לבעלה של המבקשת הלוואה ע"ס 15,000 ₪. להבטחת החזר ההלוואה משכה המבקשת המחאה ע"ס 15,000 ₪, ז"פ 3.11.2013. בהתאם לנטען, המבקשת מסרה את ההמחאה לבעלה, על מנת שהוא ימלא את הפרטים וימסור את ההמחאה למנוח. נטען שהבעל מילא את הפרטים בהמחאה "אשר הייתה מיועדת למנוח בלבד" [סעיף 13 לתצהיר המבקשת].
ביום 10.9.2013 נפטר המנוח. מאוחר יותר הוגשה ההמחאה לביצוע. המשיב, בנו של המנוח, הוא שהגיש את ההמחאה לביצוע, כשהוא מצוין כנפרע בהמחאה.
המנוח הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים. בעיקרם של דברים, המבקשת מאשרת שהיא נדרשת לשאת בתשלום ההמחאה. עם זאת, נטען שהמנוח הוא היחיד שהיה זכאי לתשלום, ועם פטירתו – יורשי עיזבונו הם הזכאים לתשלום, ולא המשיב לבדו. לטענת המבקשת, המשיב נטל שלא כדין את ההמחאה מבין חפצי המנוח, ללא ידיעת האלמנה והילדים האחרים. עולה מהטענות שבין יורשי עיזבון המנוח קיימת מחלוקת משפטית בנושא העיזבון.
הלכה היא, כי במסגרת דיון בבקשה למתן רשות להתגונן די אם יראה המבקש שעומדת לו הגנה לכאורה, כאשר בדיון בבקשה למתן רשות להתגונן אין בודקים כיצד יצליח המבקש להוכיח את הגנתו, אין בוחנים את טיב ראיותיו ואין מקום לקבוע ממצאי מהימנות [א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי (מהדורה עשירית, תשס"ט), עמ' 403].
בשלב הדיון בבקשה למתן רשות להתגונן נבחנת הגנת המתנגד אל מול הצד הקרוב [המר' 506/59 פסח נאמן נ' זלבסקי, פ"ד יד 596, 598]. המנוח הוא הצד הקרוב, על פי הטיעון העובדתי שנטען בתצהיר התומך בהתנגדות, זאת על אף העובדה שהמשיב הוא הנפרע [ע"א 1886/97 יהודה נ' זלמה, פ"דנג(1) 132]. עם פטירתו, זכאים יורשי עיזבון המנוח לתמורה המגולמת בהמחאה. עולה מהטענות שהמבקש אינו אלא אך אחד מיחידי יורשי העיזבון וכאמור, עולה שבין יורשי העיזבון ישנה מחלוקת משפטית. בשלב זה, אין מקום להכריע בטענה לפיה המשיב זכאי באופן בלעדי לתשלום התמורה המגולמת בשטר, בטענה לפיה היורשים כולם (כל אחד כדי חלקו בירושה, לרבות המשיב) זכאים לכספים או בטענה לפיה הימצאות ההמחאה בחזקת המשיב הינה תולדה של נטילתה שלא כדין מהמנוח. טענות כאמור דינן להתברר בהליך העיקרי. כמו כן, אין מקום להעמיד את המבקשת בפני סיכון כספי הכרוך בהעלאת דרישות של גורמים שונים (היורשים, מחד גיסא, והמשיב, מאידך גיסא) לקבלת הכספים. המסקנה הינה שיש ליתן למבקשת רשות להתגונן, וכך אני מורה.
התביעה תידון בסדר דין מהיר, כאשר התצהיר התומך בהתנגדות משמש כתב הגנה; ניתנות הוראות כדלקמן:
-
עד ליום 1.3.2015 יגיש המשיב תצהיר בתמיכה לתביעה השטרית (בקשת הביצוע), בצירוף רשימת מסמכים והעתקי כל המסמכים;
-
עד ליום 1.4.2015 תגיש המבקשת רשימת מסמכים מטעמה, אליה יצורפו המסמכים.
-
עד ליום 1.5.2015 יגיש כל צד תצהירי עדות ראשית מטעמו.
ישיבת מקדמית במעמד בעלי הדין תתקיים ביום 10.6.2015 בשעה 09:30.
המזכירות תזמן את הצדדים לישיבה המקדמית ותשלח העתק מההחלטה אל ב"כ הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
