- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ט 36716-04-14 ביטון נ' שורץ
|
ת"ט בית משפט השלום באר שבע |
36716-04-14
24.11.2014 |
|
בפני השופט: משה הולצמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשהתובע: אבי ביטון עו"ד אביטל מרסל |
המשיבההנתבעת: יהודית שורץ עו"ד עוהד מרדכי והב ואח' |
| החלטה | |
בפני בקשה מטעמו של המבקש, שהגיש בקשה לביצוע שיק, לביטול פסק דין שניתן ביום 22.9.2014, בהעדר התייצבות מטעמו לדיון שנקבע לצורך בירור הבקשה למתן רשות להגן.
המבקש טען בבקשתו שלא קיבל לידיו את כתב התביעה, ויש מקום לקבל את בקשתו ולבטל את פסק הדין מחמת חובת הצדק, לאחר שלא קיבל את הזימון לדיון.
המשיבה הגישה תגובה מטעמה והביעה התנגדות לבקשה לביטול פסק הדין, מהטעמים שפורטו בתגובה, והמבקש הגיש תשובה.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים מצאתי לנכון להורות על ביטול פסק הדין.
המבחנים העיקריים לצורך ביטול פסק הדין הינם- האם הוצגו טעמים המצדיקים את העדר הגשת כתב ההגנה בתוך המועד שנקבע בדין, או את העדר ההתייצבות לדיון, והאם המבקש העלה טענות הגנה הראויות לבירור, כאשר בשלב זה של ההליך המשפטי אין מדקדקים בבדיקת הטענות, או בדרכי הוכחתן, וכן יש ליתן את המשקל המתאים לכך שזכות הפנייה לערכאות שיפוטיות הינה בבחינת זכות יסוד.
מצאתי לנכון לקבל את טענתו של ב"כ המבקש, שלפיה הזימון לדיון לא הומצא לבא כוחו. תקנה 497א.(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984, הסמיכה את מזכירות בית המשפט לבצע המצאה של כתב בי דין לעורך דין באמצעות הפקסימיליה, אלא שבתקנה 497א.(א1) נקבע כי- "על אף האמור בתקנת משנה (א), היה השולח בית משפט והוא לא ערך תרשומת על הודעה טלפונית כאמור בתקנת משנה (א)(5), לא יראו את כתב בי-הדין ששלח ככתב בי-דין שהומצא במסירה אישית לנמען ביום המשלוח, אם הגיש עורך הדין הנמען תצהיר בדבר אי-קבלת כתב בי-הדין בפקסימילה". לבקשה צורף תצהיר מטעם ב"כ המבקש שלפיו הזימון לדיון לא הומצא לו. מעיון בנתונים שבפני עולה כי המזכירות שלחה את הזימון לדיון לב"כ המבקש באמצעות הפקסימיליה, אלא שלא מצאתי תיעוד לגבי הודעה טלפונית שנעשתה למשרדו, ולפיכך ראיתי לנכון לקבל את טענתו לגבי אי המצאת הזימון לדיון, ולהורות על ביטול פסק הדין מטעמים שבחובת הצדק.
מעבר לכך, יש מקום לערוך בירור ענייני בטענות הצדדים לגופן, ומבלי שיש בכך כדי לחוות דעה לגבי משקלן, או סיכויי קבלתן, וכן יש ליתן בנסיבות העניין משקל מתאים לזכות הפנייה לערכאות שיפוטיות, שהינה בבחינת זכות יסוד בשיטת משפטנו.
המזכירות תפתח את התיק.
לאור סכום התובענה, המזכירות תנתב את התיק לכב' הרשמת הבכירה ליאורה וינשטיין, ותפתח משימה לצורך קביעת דיון והמשך ההליכים.
המזכירות תודיע לצדדים.
ניתנה היום, ב' כסלו תשע"ה, 24 נובמבר 2014, בהעדר הצדדים.
|
|
|
משה הולצמן, שופט |
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
